Nyhetsbrev - Vintern 2022

09 december 2022 I detta nyhetsbrev lämnar vi en kort aktuell information kring vad som händer i föreningen. Vi i styrelsen vill också passa på att hälsa alla nya medlemmar välkomna!

Storgårdens julevenemang

Välkommen till ett julevenemang på torsdagen den 15 december i vår samlingslokal där en julbuffé kommer dukas upp. Anmäl dig genom att skriva upp dig/er på listan och gör det senast nu på söndag den 11 december.

Tända ljus

Många vill gärna ha levande ljus i lägenheten nu under lucia och jul. Vi i styrelsen vill påminna om att inte lämna brinnande ljus utan uppsikt. Om du inte har testat din brandvarnare nu i december så gör gärna det för allas trygghet.

Årsavgift

Bostadsrättsföreningens ekonomi är fortsatt god och styrelsen har beslutat att inte höja årsavgiften för år 2023.

Ommålning av källargolv

Etapp 1 av ommålningen planeras pågå från måndagen den 30 januari till och med söndagen den 5 februari. Etappen berör källaren från cykelrummet på Långgatan 2 fram till innan cykelrummet mellan Långgatan 6A och 6B.

Etapp 2 av ommålningen planeras pågå från måndagen den 6 till och med söndagen den 12 februari av hela källaren i Långgatan 10 A - C.

Etapp 3 av ommålningen planeras pågå från måndagen den 13 till och med söndagen den 19 februari av resterande delar mellan Långgatan 6A och Långgatan 8B.

Detta underhåll kommer påverka framkomlighet till förråd, samlingslokaler, bastu, toaletter samt tvättstugan och torkrummen i källaren för dig. Målerifirman kommer att spärra av och skylta upp de dörrar som ej kan användas under pågående arbete och torktid. Måste du besöka ditt förråd så gör det innan den delen stängs av.

Det kommer bli begränsat med tvättider under den tid som målningsarbetena pågår. Vi kommer att kryssa över dom tiderna i bokningslistan som ej kan nyttjas i den avstängda tvättstugan. Använd i stället tvättstugan i det andra huset. Om du använder din cykel under ommålningsperioden kan du behöva parkera den i en annan cykelkällare. Vi kommer att hänga upp cyklar i takkrokarna så att målarna har möjlighet att måla golvet. Om du har låst fast din cykel i cykelställ eller dylikt så behöver du lossa låset så att cykeln kan hängas upp i taket. Om du ej gör detta i tid kommer vi behöva knipsa låset.

Motioner
Om du har förbättringsförslag till vår bostadsrättsförening kan du lämna en motion senast den 31 januari till styrelsen inför kommande föreningsstämma. Var vänlig att ange följande i din motion:

·         Skriv en tydlig rubrik som beskriver vad motionen handlar om

·         Skriv vad motionen handlar om

·         Avsluta motionen med att föreslå ett beslut som du tycker föreningsstämman ska ta

·         Skriv under motionen med ditt namn och datum. 

Varje kilowattimme (kWh) räknas

Regeringen beskriver energisituationen i Sverige som akut och uppmanar hushållen att minska sin elanvändning. Enligt Svenska kraftnät minskar risken för manuell frånkoppling av elen till en femtedel om vi kan minska elanvändningen med två procent. Detsamma gäller om vi flyttar två procent av elanvändningen från dygnets morgon- och kvällstoppar. Vi är tillsammans 68 lägenheter och kan göra skillnad!

Inventering av cyklar och förråd

Tack alla som har bidragit genom att märka sina förråd i källaren och på vinden samt cyklar. Om du inte hunnit göra det än så kommer här en liten påminnelse.

Rabatter på innergården

Rabatterna utanför entréerna har grävts ut, fått ny jord och rabattkanter. Inför våren planerar vi att ta hjälp av en trädgårdskonsulent för att designa rabatterna med lättskötta växter som blommar under större delen av sommarhalvåret.

Valberedningen

Vill du arbeta i föreningens styrelse? Det är ett viktigt arbete för vårt gemensamma hus. Om du är intresserad så ta gärna kontakt med valberedningen! Du hittar deras kontaktuppgifter på anslagstavlan i trappuppgången.

Kontakt

Har du synpunkter eller frågor till styrelsen är du varmt välkommen att kontakta oss! Våra kontaktuppgifter hittar du på anslagstavlan i trapphusen.

Tips! Om du föredrar digital kontakt går det bra att använda formulären på vår hemsida eller styrelsens e-post.

E-post

styrelsen@106storgarden.se

Hemsida

www.106storgarden.se

Med vänliga hälsningar

Styrelsen

HSB BRF 106 Storgården i Enköping


Till nyhetslistan