Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB årets bostadsutvecklare på Guldhemmet

12 maj 2022 HSB korades till årets bostadsutvecklare på bostadsgalan Guldhemmet 11 maj. Utmärkelsen delas ut av Hemnet.
Guldhemmet pokal

– Det är fantastiskt roligt att utses till årets bostadsutvecklare. Eftersom vi inte drivs av kortsiktig vinst utan av våra medlemmars intressen har vi möjlighet att utveckla bostäder i hela landet – även på platser där få vill bygga men många vill bo, säger Henrik Zäther, vd HSB ProjektPartner.

Juryn motiverar förstaplatsen som ”Årets bostadsutvecklare” med:

”Vinnaren i kategorin Årets Bostadsutvecklare tar ett stort samhällsansvar och öppnar dörrar till fler och bättre bostäder. Denna aktör arbetar långsiktigt med fokus på samtliga aspekter av hållbarhetsbegreppet genom exempelvis innovativa finansieringslösningar för förstagångsköpare, ambitiösa vetenskapsbaserade klimatmål, nyfiket utforskande av förbättrade boendelösningar och ett byggande i hela vårt avlånga land. Vinnaren i kategorin Årets Bostadsutvecklare är HSB.”

HSB har tagit betydande steg för att minska klimatpåverkan i nyproduktionen, senast 2040 ska den vara helt klimatneutral. Vid årsskiftet infördes ett maxtak för klimatpåverkan i samtliga nyproduktionsprojekt.

– Dessutom ska vi fortsätta att leverera positivt till den sociala hållbarheten i boendet, leverantörsleden och lokalsamhället. Precis som HSB gjort i snart 100 år, säger Henrik Zäther.

Om priset

Galan Guldhemmet är ett initiativ från Hemnet, skapad för att hylla enastående insatser inom fastighetsmäklar- och bostadsutvecklarbranschen från året som gått.

Henrik Zäther, vd HSB ProjektPartner

Nytt hem att längta till?

Upptäck HSBs nyproducerade bostäder över hela Sverige.