Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Vinnare korade i Grundskoleutmaningen

21 april 2022 Vi säger grattis till klass 9 B på Södermalmsskolan i Kristinehamn som korades till vinnare i HSB Värmlands Grundskoleutmaning!

Ung Företagsamhet i Värmland, UF, är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation. Genom UF och deras Grundskoleutmaning har HSB Värmland nått ut till ungefär 600 elever runt om i Värmland i årskurs 7-9, för att undersöka vad de tänker om framtidens boende. I slutet av mars korades vinnarna och det blev en grupp bestående av Tuva, Agnes och Julia i klass 9B på Södermalmsskolan i Kristinehamn. 

Motiveringen för det vinnande bidraget formulerades av HSB Värmlands jury på följande sätt:

"Vi har fått många fantastiska bidrag från högstadieelever runt om i Värmland där de beskriver hur de vill att deras första boende skall se ut. Det vinnande bidraget visar en välutrustad studentbostad med en praktisk planlösning på en lagom yta. Här finns lösningar för social samvaro och trygghet såväl som effektiva lösningar för att spara på jordens resurser såsom solceller och att ta tillvara på gråvatten. Vinnarna som går i klass 9 B på Södermalmsskolan i Kristinehamn har visat oss ett boende som är förankrat i samtiden med blick in i framtiden."

Vinnarna får ta med sin klass på en studieresa till Göteborg för att besöka HSB Living Lab och Liseberg.

Övriga finalster kom från Frykenskolan i Torsby och Ilandaskolan i Karlstad.

Klicka här för att se SVT Värmlands intervju med vinnarna.

FAKTA GRUNDSKOLEUTMANINGEN 

  • Utmaningen började under hösten 2021. Av de bidrag som skickats in valdes ett antal ut som fick delta på den stora UF-mässan där den slutgiltiga vinnaren korades. 
  • Juryn bestod av personer från HSB Värmland och Ung Företagsamhet. 

Här kan du läsa mer om Grundskoleutmaningen.