Information från styrelsen mars 2023

19 mars 2023 Nedan följer ett kort referat av ett urval ämnen som diskuterades under styrelsemötet i mars 2023:
  • Vårens städdag blir lördagen den 22 april. Vi träffas då på respektive gård och gör gemensamt iordning utemiljön. Kontakta gårdsansvarig på din gård om du har önskemål eller frågor om städningen, eller om du inte kan vara med på städdagen och behöver en uppgift att göra separat.

 

  • Gräsklippningen på ytan vid transformatorstationen kommer att återupptas. HSB kommer sköta gräsklippningen här. På ytan kring flaggstången (bakom/öster om festlokalen) kommer vi även fortsättningsvis avstå klippning och så in/gynna ängsblommor. Ett insektshotell kommer med gemensamma krafter och tillgängligt material anläggas på denna yta, där de barn som så önskar gärna får hjälpa till – mer info kommer separat.

 

  • Efter en samlad bedömning baserat på medlemsenkät, inhämtade referenser och resp manöversystems för- och nackdelar (bl.a. avseende inbrottssäkerhet) har styrelsen beslutat att anta offert från Västsvenska Port gällande byte av samtliga garageportar till motordrivna portar. Praktisk information kring arbetet kommer senare.

Från medlemsenkäten är det tydligt att motordrivna portar framförallt efterfrågas av personer som har garage idag. Eftersom dessa innebär en ökad kostnad för föreningen men ett mervärde för dem som hyr garage kommer hyran för garage att höjas från 1 juli.

 

  • Styrelsen har påbörjat arbetet med en strategi för långsiktig utbyggnad av laddmöjlighet för elbilar inom området. Idag har vi 20 laddstolpar varav 9 är uthyrda som aktiva, så det finns inget behov på kort sikt. Styrelsen ser dock att behovet snabbt kan öka inom några år, och vi behöver därför ha en plan framåt.

 

  • Arbetet med att säkra våra bostadshus mot bobyggande större fåglar pågår, och beräknas klart senast 31 mars. Cirka 10 adresser återstår att åtgärda av sådana hus där uterum eller liknande inte hindrar åtkomst med stege/lift.

 

  • Renoveringen av duschrummet i bastun är nu klar, och är tillgänglig för bokning igen.

 

  • Likviditeten 2023-03-02 var 5,7 MSEK (varav 2 MSEK kortfristiga bundna placeringar)