Information från styrelsen april 2023

26 april 2023 Nedan följer ett kort referat av ett urval ämnen som diskuterades under styrelsemötet i april 2023:
  • Analyserna från radonmätningarna börjar nu komma in. Om du ännu inte skickat in mätdosorna kan det börjar bli dags att göra detta, men detta beror förstås på när de sattes upp. Kom ihåg att registrera såväl start- som slutdatum på ”Mina sidor” på Radea. Alla mätningar som analyserats hittills ligger under gränsvärdet. Du kan komma åt resultatet för din bostad via Radeas ”Mina sidor”. Om du har problem med detta, kontakta Radea alternativt styrelsen.

 

  • Arbetet med att säkra våra bostadshus mot bobyggande större fåglar är nu slutfört så långt som möjligt utan byggnadsställningar. Vissa adresser som inte varit åtkomliga med stege eller lift kommer att behöva tas i samband med ommålning när ställningar finns på plats. Kostnaden för arbetet blev 214 500 kr (baserat på antalet åtgärdade lägenheter).

 

  • Styrelsen har fått hjälp av en medlem som är verksam inom området att ta fram en utredning om förutsättningar för elproduktion med hjälp av solpaneler på gemensamhetsbyggnaden. Styrelsen går nu vidare med att ta in kostnadsförslag baserat på utredningen med målsättningen att ha en konkret förslag för årsstämman att ta ställning till.

 

  • Tack till alla som hjälpte till med vårens städdag! Genom städdagarna får vi dels ett finare område, dels sparar vi pengar genom att inte behöva anlita någon entreprenör.