Information från styrelsen november 2022

16 november 2022 Tack till alla som hjälpte till med höstens städdag! Genom städdagarna får vi dels ett finare område, dels sparar vi pengar genom att inte behöva anlita någon entreprenör.

Nedan följer ett kort referat av ett urval ämnen som diskuterades under styrelsemötet i november 2022:

  • Slutnotan för arbetet med omläggning hårdgjorda ytor blev 3,2 MSEK inklusive tilläggsarbeten. Iochmed att arbetena är klara är nu festlokalen tillgänglig för bokning genom app/nätet/bokningstavla igen.
  • Tisdagen den 29 november kl 19:30 kommer det ges möjlighet att dela med sig och ta del av energispartips vid en träff i föreningslokalen. Mötet kommer inledas med en översiktlig presentation av pannans funktion och inställningar, varefter det blir en öppen diskussion. Mer info kommer i separat utskick.
  • Styrelsen har beslutat att anta en offert från EAFS Bygg & Fågelsäkring om montering av nät vid takfoten på tvåvåningsbostäderna (där så är möjligt). Detta görs för att hindra fåglar från att bygga bo i utrymmet utanför befintliga nätet, något som vi sett öka i omfattning de senaste åren. I första hand sker arbetet med hjälp av stege, i andra hand med lift. Kostnaden beräknas till cirka 250 000 kr och beror bland annat på graden av tillgänglighet med stege/lift. I vissa fall kan det vara så att det inte går att komma åt med vare sig stege eller lift. Arbetena planeras utföras med start så snart som möjligt beroende på väderförhållanden.
  • Styrelsens har beslutat att anta en offert från Struktur om utbyte av staketet gruppbostaden mot gård 1. Kostnaden uppgår till 260 000 kr, vilket är betydligt dyrare än förväntat enligt föreningens underhållsplan.
  • Likviditeten 2022-11-11 var 7,3 MSEK (inklusive 2 MSEK kortfristiga placeringar)