Information från styrelsen oktober 2022

16 oktober 2022 Nedan följer ett kort referat av ett urval ämnen som diskuterades under styrelsemötena i september och oktober 2022
  • Höstens städdag blir lördagen den 12 november. Vi träffas då på respektive gård och gör gemensamt iordning utemiljön. Kontakta gårdsansvarig på din gård om du har önskemål eller frågor om städningen, eller om du inte kan vara med på städdagen och behöver en uppgift att göra separat.
  • Slutmöte för omläggningen hårdgjorda ytor hölls 2022-10-12. Några mindre anmärkningar skall åtgärdas, men i övrigt är arbetet klart. Entreprenören har uttryckt att samarbetet med oss som bor här fungerat mycket bra – tack till alla som hjälpt till så att arbetet kunnat löpa på bra med så få extrakostnader som möjligt. Controlla kommer iochmed arbetenas slutförande återuppta parkeringsövervakningen.
  • Flera medlemmar har frågat om möjlighet att få energispartips, t.ex. kring värmepannan. Ett förslag är en träff i gemensamhetslokalen dit man kan komma och dela sina frågor, erfarenheter och kunskaper om ämnet med varandra. Styrelsen återkommer med mer information efter nästa möte.
  • Offert på utbyte staket gruppbostaden mot gård 1 har inkommit. Offerten var på betydligt högre belopp än förväntat varför ytterligare offerter skall inhämtas. Offerter har även efterfrågats för renoveringen av duschrummet som hör till bastun, i linje med underhållsplanen.
  • Styrelsens bedömning efter att ha fått sammanställningen från pågående låneupphandling är att det finns behov av en avgiftshöjning från årsskiftet. Räntan blir av allt att döma i linje med eller rentav högre än lånens nuvarande ränta, vilket är markant högre än prognoserna från tidigare år och även jämfört med budgetarbetet i våras.
  • Likviditeten 2022-10-05 var 8,3 MSEK (inklusive 2 MSEK kortfristiga placeringar)