Information från styrelsen september 2023

22 september 2023 Nedan följer ett kort referat av ett urval ämnen som diskuterades under styrelsemötet i september 2023:
  • Bytet av staket på gård 1 mot gruppbostaden är nu klart. Kostnaden blev något lägre än offert på grund av mindre tidsåtgång än entreprenören beräknat.
  • Höstens städdag blir lördagen den 11 november. Vi träffas då på respektive gård och gör gemensamt iordning utemiljön. Kontakta gårdsansvarig på din gård om du har önskemål eller frågor om städningen, eller om du inte kan vara med på städdagen och behöver en uppgift att göra separat.
  • Föreningen kommer låta göra en besiktning av grindarna in till gårdarna för att därefter beställa de reparations- och underhållsåtgärder som bedöms nödvändiga för att förlänga livslängden.
  • Styrelsen vill gärna puffa för föreningens hemsida (https://www.hsb.se/goteborg/brf/batsmanstorpet/). Här hittar du nyttig information, bl.a. bruksanvisning värmepannor, information om gemensamhetslokaler och bokningssystemet samt rutiner kring felanmälan.
  • För att underlätta fyllning av trädgårdskomposten vill styrelsen uppmana alla boende att slänga avfallet så långt in i komposten som möjligt. Vi ber också alla tänka på att endast slänga växtdelar i komposten – tyvärr ligger ibland plastkrukor, plankor och liknande i komposten vilket försvårar återvinningen och leder till ökade kostnader för föreningen.
  • Likviditeten 2023-09-13 var 4,6 MSEK (inklusive 2 MSEK kortfristiga placeringar)