VALBEREDNINGENS ARBETE INFÖR ÖVERLÄMNADESTÄMMA 2023-10-26

11 september 2023 Text uppdaterad, datum för stämma ändrat till 2023-12-11. Bostadsrättsföreningens föreningsstämma (överlämnandestämma alltså där byggstyrelsen lämnar över projektet/byggnaden till oss medlemmar i/ägare av Esplanaden) har beslutat datum till 2023-12-11. Vi uppmanar alla medlemmar att närvara vid denna extra viktiga stämma då byggstyrelsen där skall beviljas ansvarsfrihet. Valberedningens arbete inför stämman pågår.

Uppdatering gjord 2023-10-26, datum för stämma ändrat till 2023-12-11.

Som bostadsrättshavare är du medlem i din bostadsrättsförening. Det ger dig unika möjligheter att påverka ditt boende. Om du har möjlighet och vill engagera dig kan ett alternativ vara att ställa upp som kandidat till en post som styrelseledamot. Som styrelseledamot får du ett direkt inflytande i bostadsrättsföreningens angelägenheter. Då får du ett helhetsansvar för bostadsrättsföreningen och det är såklart bostadsrättsföreningens bästa du ska ha för ögonen i de beslut du är med och fattar.

Enligt föreningens stadgar ska styrelsen bestå av 3 till 11 styrelseledamöter med högst 4 suppleanter. Av dessa utses en ledamot av vår regionförening HSB Göteborg. Dessutom skall stämman välja en föreningsrevisor med suppleant och en valberedning inför nästa årsstämma i november 2024. I nuvarande styrelse sitter sedan stämman 2022 två av våra medlemmar valda på två år dvs de har ett år kvar på sin mandattid.

Valberedningen har till uppgift att bereda föreningsstämmans beslut i val- och arvodesfrågor. Valberedningen ska lämna förslag till styrelseordförande, styrelseledamöter och revisorer.

Valberedningen består av Klas Ericsson och Allan Ronnebro.

Är du intresserad av att sitta i styrelsen för vår bostadsrättsförening? Erfarenhet av styrelsearbete är bra och självklart men också kompetens inom något annat område (som t.ex. juridik, ekonomi eller IT).

Vi i valberedningen är övertygade om att det finns personer som skulle kunna tillföra både kompetens och vara till nytta i styrelsearbetet. Vi vill gärna komma i kontakt med dem. Därför vill vi uppmana dig som medlem att föreslå lämpliga kandidater. Det är naturligtvis även möjligt att föreslå sig själv och då lämna en egen intresseanmälan med Din bakgrund och Dina kontaktuppgifter.

Förslagen måste vara valberedningen tillhanda senast den 30/9 2023 för att kunna behandlas vid årets föreningsstämma.
Skicka ett e-postmeddelande till någon av oss och ange namn och kontaktuppgifter till den person du vill föreslå.

Klas Ericsson, Hovås Allé 40, ericssonklas@gmail.com
Allan Ronnebro, Hovås Allé 32, allanronnebro@gmail.com