Individuell mätning av el och vatten

Förening har valt att mäta förbrukningen av varm- respektive kallvatten individuellt för varje lägenhet. Vi har också valt att köpa vår el gemensamt. Elen betalas därför också via månadsavin.

Individuell Energimätning

Vi har i föreningen mätning på varm och kallvatten vilket avläses via trådlös kommunikation och sammanställs på våra månadsavier. Då vi har tre månadsavier som skickas ut samtidigt har vi valt att samla förbrukningen från den föregående tremånadersperioden och dela upp den på de följande tre månadsavierna. På avierna syns den faktiska förbrukningen men avierna har samma belopp för alla tre månader. Det går dessutom att följa sin förbrukning via nätet.

Gemensamt el-inköp

All el i föreningen inhandlas gemensamt. Det innebär att du inte betalar några andra avgifter för din el än den kwh kostnad som föreningen bestämt. Abonnemangskostnad, överföringskostnad, alla skatter och den faktiska kostnaden ingår. På månadsavierna står den faktiska förbrukningen och det pris som föreningen satt. Vi gör detta då det blir en lägre elkostnad för våra medlemmar. Elförbrukningen kan följas via nätet.