Extra Föreningsstämma 8 juni 2022 kl. 18:30

11 maj 2022 Kallelse till Extra Föreningsstämma angående styrelsens förslag om införande av gemensamt el-avtal med individuell mätning. (IMD-EL). Dagordning och information om IMD-EL delas ut till alla lägenheters brevinkast.

Vad är IMD-el?
Förkortningen IMD står för individuell mätning och debitering, och har som syfte att få ner kostnaderna för vår elkonsumtion, och skapa medvetande om vår förbrukning.
Styrelsen har med hjälp av HSB Göteborg satt sig in i IMD och tittat på vilka effekter detta skulle ha för vår förening och för oss boende.
För att genomföra IMD krävs ett positivt beslut på en föreningsstämma.

Om man inför IMD sägs samtliga privata elabonnemang upp och all el köps in gemensamt via föreningens fastighetsabonnemang. En kostnadsbesparing ligger alltså i att samtliga lägenheters individuella nät- och el leveransabonnemang försvinner!

IMD-el hur går det till?
Om en föreningsstämma säger JA till IMD sägs alla privata elabonnemang upp centralt och nya elmätare installeras i fastigheten för automatisk avläsning. De nya elmätarna läser av förbrukningen en gång per dygn och via IMD leverantörens web-portal kan varje lägenhet läsa av sin förbrukning.
En gång i kvartalet skickas en avläsning till HSB Göteborg och kostnaderna kommer på nästa avisering. Samtliga lägenheter får en specificerad elräkning på den vanliga månadsavin från HSB Göteborg.

Sammanfattning, vad gäller efter införandet?

  •  Automatisk avläsning av elmätarna via föreningens valda IMD-leverantör.
  • Förbrukning och kostnad på avgiftsavi från HSB Göteborg (kvartals avisering)
  •  Ni behöver inte säga upp det elavtal som ni har idag, dessa avslutas automatiskt då Göteborg Energis elmätare plockas ner.
  •  Ni slipper fakturor från nät- och elbolag.
  •  Ni behöver inte förhandla om eller teckna elavtal i framtiden.
  • Ni får möjlighet till egen uppföljning och kontroll av förbrukning, statistik och kostnader via IMD leverantörs webbportal.