Informationsbrev BRF SKÖRDEN mars 2020

03 april 2020

Ny förvaltare: från HSB till SBC
Enligt tidigare information som delades ut till alla medlemmar i början på året, vill vi påminna om att vi har bytt förvaltare från den 1:a januari 2020.

Alla kontaktuppgifter till felanmälan och kundtjänsten finns i det tidigare infobladet och på anslagstavlan i varje trappuppgång.

Brf Skörden är fortfarande HSB-medlem. Ändringen gäller endast förvaltning.

Andrahand-uthyrning
Vi vill påminna om att uthyrning i andra hand kräver enligt stadgarna godkännande av styrelsen innan uthyrningen påbörjas.

Fom. den 1:a april 2020 kommer det att införas en avgift på 350 kr/månad på uthyrning av lägenheter i andra hand. Denna avgift kommer att gälla på samtliga uthyrningsavtal enligt stadgarna.

Stadgarna finns både på HSB Portalen (www.hsbportalen.se) och som utskrivna exemplar att hämta för de som vill på expeditionen på måndagarna 18.30-19.30.

Extra nycklar till lägenheter
Nya nycklar till lägenheter kostar numera 500 kr/styck.
Beställningen av nya nycklar görs på expeditionen på måndagarna 18.30-19.30.

Städdag
Vi önskar informera alla medlemmar om att nästa städdag kommer att hållas den 25:e april. Vi samlas kl. 10 vid förrådet på baksidan av Kapplandsgatan 86 och beräknas vara klara vid kl.13/14. Fika kommer att finnas under dagen i vår föreningslokal på Kapplandsgatan 134.

Årets nyhet! Det kommer att finnas ett lotteri med fina priser för alla som bidrar till städning och allmän trivsel denna dag. Utlottningen sker i slutet på dagen i föreningslokalen. Dessutom bjuder vi på lördagsgodis till alla barn som hjälper till!
Passa på att bidra till din förening och träffa dina grannar en stund!

Cykelresning
Nästa cykelresning sker i samband med städdagen. Vi kommer under de närmaste veckorna att sätta tejpbitar på alla cyklar i cykelförråden: vill ni behålla er cykel, ska ni ta bort tejpbiten senast den 24:e april.

Den 25:e tas alla cyklar med tejp kvar om hand och förvaras i föreningsförråd i ca. 6 månader, innan de kasseras.

Vi vill också påminna att cyklar och sparkcyklar inte får förvaras i trappuppgångarna.

Kompost
Vänligen notera att man endast ska använda våra bruna papperspåsar för kompostering, då vår kompost går till biogas. Dessa papperspåsar finns i kompost/soprummet att hämtas gratis.
Använd ej andra typer av påsar som till exempel biologiskt nedbrytbara plastpåsar för kompostavfall!

Trivsreglerna i föreningslokal
Trivsreglerna för användning av föreningslokalen har uppdaterats och finns numera i själva lokalen och kommer inom kort också att publiceras på föreningens hemsida.