Inbrott i garaget

14 mars 2014

Vi har under en period av 3 veckor haft 3 inbrott i garaget, nätterna mellan 21-22 februari, 5-6 mars samt natten till idag. Minst 6 bilar har drabbats. Det är oklart hur man tagit sig in, troligtvis genom garageporten. Det är av största vikt att vi alla hjälps åt att försvåra för busarna genom att vara på vår vakt. Styrelsen kommer att träffa ett larmföretag 18 mars för att undersöka ev kameraövervakning.
Vad vi alla måste respektera är:
- Vid infart, stanna på rampen tills porten gått ner. Kommer ytterligare bil som skall in så stå ändå kvar och låt porten gå ner hur ohövligt det än känns, är bilen bakom en av våra egna så förstår man varför. Detta gäller också vid utfart, låt porten gå ner även om någon väntar bakom. Det finns skäl att tro att ett försök har gjorts att komma ut ur garaget på det sättet.
- Förvara inga värdesaker i bilen, absolut inte fjärrkontrollen till porten eller bilens registreringsbevis. Ar fjärrkontrollen tappad eller på annat sätt borta så meddela den som har jour i styrelsen så att denna kan spärras omgående.
- Var uppmärksam på att trapphusens portar samt garagedörren slår igen när du går ut eller in. I veckan upptäcktes att papper kilats in vid ett portlås så att dörren inte låstes.