Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Solen skiner på födelsedagsbarnet!

24 april 2015 Ja det var vår i luften när HSB Göteborg höll stämma på Chalmers igår kväll. Fokus låg på framtiden, det goda resultatet för 2014 och den digitala utveckling som HSB är mitt uppe i.

Ordförande Lena Carlberg inledde traditionsenligt med att hälsa våren och stämmodeltagare välkomna och talade sedan varmt om HSBs historia.
-Detta är ett år att fira. HSB Göteborg fyller 90 år och att bygga och förvalta det goda boendet fungerar bevisligen. Tack alla ni medlemmar för att ni bidragit och bidrar. Vi ser fram emot 90 härliga år till.

Därefter tog Lars Görans Andersson, vd för HSB Göteborg, över mikrofonen och höll en presentation om HSBs nittioåriga historia, från agenter som bodde i den allra första bostadsrättsföreningen Åreskutan till dagens bostads- och forskningssatsning, HSB Living Lab, som byggstartat på Chalmers Campusområde.
-Sant är att HSB var med och startade en revolution på bostadsmarknaden. Då som nu stod bostadsbristen i centrum. På 20-talet var det så illa att nödbostäder uppfördes, bland annat bodde flera familjer i gymnastiksalar. Här tog arkitekt och HSBs grundare Sven Wallander pengar ur egen ficka och byggde den första gemensamma bostadsrättsföreningen, en satsning som idag resulterat i över en halv miljon medlemmar och 3 900 välmående föreningar över hela landet, sa Lars-Göran Andersson, vd på HSB Göteborg.

HSB är en kooperation vars värdegrund bygger på social gemenskap och hållbar ekonomisk utveckling. Och just kooperation som företagsform växer idag så det knakar. Under de 10 senaste åren har antalet ekonomiska föreningar ökat med hela 60 %. Den undersökning som SCB tidigare gjort på uppdrag av HSB Göteborg och Coompanion visade tydligt att kooperationen var överlägsen som bolagsform både till överlevnad och till ekonomisk tillväxt över tid.
- Kooperation är trendig. Det är den hållbaraste företagsformen och ger en stabil och bra tillväxt, ofta både ekonomiskt, ekologisk och framförallt socialt, säger Lars Göran Andersson.

Glädjande för deltagarna var det också att höra Lars Göran Andersson, vd, presentera 2014 års mycket goda ekonomiska resultat. Likaså positiv ökning där antalet medlemmar nu uppgår till över 63 000 och 13 000 av dessa bosparar för att få ta del av HSBs nyproduktionsutbud.
-Vi är många som tror på bostadsrätten som boendeform. Här satsar HSB nu på innovation och utveckling för att människor även i framtiden ska ha möjlighet att kunna äga sitt boende tillsammans, sa Lars-Göran Andersson, vd på HSB Göteborg.

Klas Sjödell tog priset
Kvällen avslutades med att årets kulturpris delades ut. Det gick till Klas Sjödell, jurist på HSB Göteborg, för sitt unika engagemang, erfarenhet, kunskap och som en lysande talare. Klas Sjödell är en mycket stor tillgång för HSB Göteborgs alla föreningar.
-Jag är i chock, sa en för ovanlighetens skull mållös Klas Sjödell. Men glädjen han visade var tydlig när han tog emot pris och diplom ur ordförande Lena Carlbergs hand.
Lottförsäljningen till We effect landade på härliga 8 000 kronor.

Antal ombud på vårstämman var 73 personer.

Vill du veta mer, kontakta
Cecilia Lööf, presschef HSB Göteborg
Telefon: 010-442 21 31
E-post: cecilia.loof@ hsb.se