Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Ny ledamot i HSB Göteborg styrelse

10 maj 2016 Tisdagen den 26 april hölls HSB Göteborgs årsstämma på Chalmers.

Cirka hundra medlemmar och förtroendevalda deltog. Av dessa hade knappt 80 rösträtt.
Efter en kort inledning av Lena Carlberg, ordförande för HSB Göteborg, hälsades kvällens huvudtalare Johan Nyhus (s) välkommen. Johan är Trafiknämndens ordförande i Göteborg. Han berättade inlevelsefullt om regionens infrastruktursatsningar under de kommande åren. Levererat med en blandning av humor och fakta fick årsstämman en bättre bild av alla de projekt som är på gång i Göteborg med omnejd under kommande år.


Johan Nyhus (s), var kvällens huvudtalare.

På årsstämman som följde valdes en ny ledamot in i HSB Göteborgs styrelse. Haris Huric är 31 år och ledamot i brf Stampgatan. Till vardags arbetar han med ekonomi på Göteborgsregionens kommunalförbund (GR). Haris ersätter Jan Elverdam. Även valberedningen fick en ny ledamot, Stina-Kajsa Melin, brf Glasblåsaren. Hon ersätter Kjell Alveflo, brf Tynnered.


Haris Huric, ny ledamot i HSB Göteborgs styrelse.

Sheila Andersson årets kulturstipendiat
Årets kulturstipendiat utsågs också på stämman. Årets stipendiat Sheila Andersson bor i brf Ada. Motiveringen löd: "Med stort engagemang värnar hon om föreningen, medlemmarna och bevarandet av det kulturarv som föreningens gårdar utgör. Sheila har bland annat framgångsrikt startat och samordnat gårdskommittéerna som organiserar fritidsaktiviteter och städdagar i föreningen. Vidare håller hon informationsträffar för nya medlemmar samt ansvarar för föreningens samlingslokal och gästrum med mera". Sheila tilldelas förutom äran, ett värdebevis på 5000 kronor.