Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Årets kooperativ: FRAM Kooperativ Handel

26 april 2017 Årets kooperativ är en utmärkelse som delas ut av Coompanion Göteborgsregionen till en kooperativ verksamhet med högt medlemsvärde. Årets vinnare är FRAM Kooperativ Handel.

Årets kooperativ

Årets kooperativ är en utmärkelse som delas ut av Coompanion Göteborgsregionen till ett företag som tillför ett mervärde som miljövinster, social trygghet eller på annat sätt utmärker sig som en ansvarstagande ekonomisk verksamhet. Årets vinnare är alltså FRAM Kooperativ Handel.

I 33 år har de servat Göteborgarna rent mjöl i påsar. Och såklart även andra ekologiska livsmedel. Genom åren har de vuxit sig starka och är nu så populära att de fått utöka med ytterligare en affär i stan. Kooperativ handel Fram är Göteborgsregionens bidrag till Årets kooperativ 2017.
"Med näsa för goda och hållbara affärer", löd en del av motiveringen till att just Fram valdes ut bland de åtta starka kandidaterna till Årets kooperativ 2017. Och för juryn var det ett enkelt val.

- Kooperativ handel Fram står för gediget och gott affärsmannaskap i kombination med tydligt fokus på människan och naturen i samklang. Även om de funnits bland oss göteborgare i så många år har de lyckats att alltid hålla sig trendiga och attraktiva på marknaden. De är en stolthet för staden och en värdig vinnare till årets pris, säger Patrik Andersson, juryordförande för Årets kooperativ 2017 och VD på Business Region Göteborg.

Juryns motivering
"Med näsa för goda och smakfulla affärer är detta kooperativ hetare än någonsin. Trots stor konkurrens från matvarukedjor ligger de fortfarande i täten när det gäller att förse Göteborgarna med ekologiska alternativ i matkassen. FRAM- ekolivs är ett fint exempel på hur den kooperativa affärsmodellen bidrar till ekonomisk utveckling, och förändrar världen."

De åtta nominerade till 2017 års tävling var följande:
Angereds Kamelcentrum, Kooperativ handel FRAM-ekolivs, Klädoteket, Le Mat Göteborg Lärjeåns Café & Trädgårdar, Mamas Retro, Mashallahgruppen och Returum.

Kriterier för nominering till Årets Kooperativ
• Årets Kooperativ kan den verksamhet bli som gör nytta för sina medlemmar och tillför sin omvärld ett mervärde som kan gälla miljövinster, social trygghet eller på annat sätt utmärker sig som en ansvarstagande ekonomisk verksamhet.
• Årets Kooperativ har naturligtvis ordning på sin ekonomi och fungerar demokratiskt.
• Årets Kooperativ slår sig inte till ro utan arbetar hela tiden för att förstärka dessa delar, från medlemsnytta till framgångsrik ekonomisk verksamhet och samhällsansvar.

HSB Göteborg är medlem i Coompanion Göteborgsregionen och Lars Göran Andersson, vd för HSB Göteborg, sitter med i styrelsen.