Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Grattis Estrella och Lärjeåns Kök & Trädgårdar

09 november 2017 Den 7 november presenterades vinnarna för Nyttigaste affären 2017. I år togs priset emot av Estrella och Vägen ut! Lärjeåns Kök & Trädgårdar, som ingått i ett nära samarbete genom att låta Lärjeån driva Estrellas personalmatsal. Numera har nya jobb skapats hos Lärjeån och medarbetarna på Estrella får ekologiskt närodlad mat tack vare det inspirerande samarbetet.

På Nyföretagardagen i entrepenörskvarteret Yesbox i Göteborg i tisdags delades priset ut av Collector Bank med motiveringen: ”Estrella och Vägen ut! Lärjeåns Kök & Trädgårdar har funnit varandra i ett gemensamt intresse för god mat och goda värderingar”. Som socialt företag har Vägen ut! Lärjeåns kök & Trädgårdar som syfte att skapa arbetsmöjligheter för personer som vill arbetsträna, med möjligheter till fortsatt anställning. Estrella i sin tur, som är en viktig social aktör och arbetsgivare i samhället, har tack vare samarbetet och behovet av någon som driver personalmatsalen kunnat bidra till att skapa nya jobb för Lärjån. Genom relationen är båda aktörerna numera viktiga inspiratörer till fler liknande samarbeten i samhället. Där båda parter i ett samarbete bidrar till nytta för den andre.

HSB, som engagerar sig starkt i social- och miljömässig hållbarhet, var med och instiftade priset 2015 tillsammans med Coompanion i syfte att lyfta fram inspirerande affärsrelationer som har ett socialt eller miljömässigt mervärde för minst två samarbetspartners. Som samarbetet mellan Estrella och Vägen ut! Lärjeåns Kök & Trädgårdar är ett lyckat exempel på.

Läs mer om vinnarna här