Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Inte bara sport – ett dialogmöte om meningsfull fritid och vägen till arbete

22 februari 2018 Det blev en fin kväll fylld med starka historier när HSB Göteborg Academy och Västra Hisingen Basket bjöd in till ett dialogmöte om en meningsfull fritid på medborgarkontoret i Biskopsgården.

Ahmed Hussein från Somalia bandy med flera delade med sig av sina historier om vikten av en meningsfull fritid och vägen till arbete, något som är starkt knutet till HSB Göteborgs samarbete med Västra Hisingen Basket och ledarskapsutbildningen HSB Göteborgs Academy. Samarbetet kommer fortsätta även under 2018 med ledarskapsutbildningen HSB Göteborg Academy. Utbildningen syftar till att utbilda blivande ledare med fokus på social resiliens. Och det har gått jättebra.

Totalt har 40 framtida ambassadörer, så kallade Change Makers, deltagit under 2016 och 2017. Huvudsakliga innehållet i utbildningen handlar om personlig utveckling och ledarskap. Syftet är att utveckla deltagarnas ledarskapsförmågor för att möta framtidens behov av att leda påhittiga och energiska grupper.

Att leda sig själv och grupper kommer att vara en viktig egenskap även i framtiden. Företag letar med ljus och lykta efter den här sortens modiga och mångbevågade individer från samhällens alla hörn. De som deltar får träna på sina ledarskapsegenskaper och hitta din passion i livet, säger Johanna Westbrandt, Projektledare för HSB Göteborgs Academy.

HSB Göteborg är huvudsponsor för Academy för att ta samhällsansvar och samtidigt bredda medlemsbasen. I samma veva har utbildningen bidragit till ökad kännedom om HSB.

– Vi satsar på det här av flera olika skäl. Vi har många medlemmar och bostadsrättsföreningar i Biskopsgården. Vi har tydliga mångfaldsmål i vår verksamhet och vill göra vad vi kan för att stimulera en positiv utveckling i stadsdelen, säger Lars Göran Andersson, vd för HSB Göteborg. 

I dagens GP kan du läsa mer om dialogmötet.