Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Planeten tjänar inte på ditt fynd - tänk efter innan du slår till!

21 november 2018 I dessa tider, när Black Friday blivit både till Black Weekend och Black Week, är det viktigare än någonsin - att tänka till över sin konsumtion för klimatets skull! Här är några av HSB Göteborgs bästa tips för hur du kan agera mer hållbart.
  1. Dela, låna, hyr ut och laga! En bostadsrättsförening kan till exempel köpa in borrmaskin, symaskin och stege som medlemmarna kan använda.
  2. Köp second hand. Möjligheterna, både att sälja och att köpa begagnat, är i det närmaste oändliga idag med olika appar till telefonen. I en rapport från forskningsprogrammet Mistra Future Fashion konstateras att om textilier används tre gånger så lång tid som idag, minskar den totala miljöpåverkan av produktionen med upp till 70 procent!
  3. Samarbeta. Genom att skapa en grupp, till exempel bestående av grannar, som har ett gemensamt intresse av att köpa något kan man samordna en beställning. Med en enda leverans till ett och samma ställe är man snäll både mot miljön och sin egen plånbok.