Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB säljstartar brf Amundö Äng i Brottkärr

22 maj 2018 Nu drar HSB igång försäljningen av 46 småskaliga bostäder i Brottkärr. I HSB brf Amundö Äng bildar läget vid havet, den idylliska charmen och de låga husen ett eftertraktat nytt bostadsområde.

Nu drar HSB igång försäljningen av 46 småskaliga bostäder i Brottkärr. I HSB brf Amundö Äng bildar läget vid havet, den idylliska charmen och de låga husen ett eftertraktat nytt bostadsområde.

På ängen nära småbåtshamnen i Brottkärr kommer bostadsrättsföreningen Amundö Ängs 15 småhus att stå, omslutna av havet och grönskan. Det handlar om sammanlagt 46 bostadsrätter på 2-5 rum och kök, belägna i parhus samt i små flerfamiljshus. Föreningen får dessutom en gemensamhetsbyggnad med festlokal och övernattningsrum för långväga gäster.
–Fördelarna med småskaligheten och läget i brf Amundö Äng är svårslagna. Här bor du lugnt och avskilt, men ändå precis intill havet och fantastiska Stora Amundön, samtidigt som du har ett brett utbud av service och småskalig handel i Nya Hovås. Här behöver du inte välja bort något, säger Karin Pollak, säljare på HSB Göteborg. 

Brf Amundö Ängs hus placeras i fyra mindre kvarter med egna infarter, gårdar och bilplatser. Husen kommer att målas i naturnära kulörer – rött, grönt, brunt och grått – för att ge området en lantligt modern känsla. Även planlösningar och funktionerna inne i husen är omsorgsfullt planerade och de boende kommer ha möjlighet att påverka inredningen i sina nya hem.
–Köparna kommer kunna välja mellan flera olika inredningsalternativ, både vad gäller kostnadsfria val och tillval. Exempelvis finns det hela tio kostnadsfria val av luckor i köket att välja mellan. Så här finns plats för många olika smaker och stilar, berättar Karin Pollak.

Säljstart 32 år efter markköpet
Att kalla det nya bostadsområdet efterlängtat är ingen överdrift, redan 1986 köpte HSB marken där brf Amundö Äng kommer att stå och arbetet med detaljplan och planering av bostadshusen har pågått sedan dess. Tidigare i våras godkändes bygglovet av sista instans, Mark- och miljööverdomstolen, och nu är det alltså fritt fram att börja förverkliga brf Amundö Äng.
–Det känns naturligtvis oerhört skönt och roligt att äntligen komma igång med det här fantastiska projektet och kunna erbjuda HSB:s bosparare och medlemmar 46 bostäder i absolut bästa läge, säger Karin Pollak.

Brf Amundö Äng beräknas stå klar för inflyttning under våren och sommaren 2020.

Vid pressfrågor, kontakta:
Carolina Andersson, presschef
Telefon: 010-442 21 40
E-post: carolina.andersson@hsb.se