Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Ett lysande samarbete som skapar samhällsnytta

08 november 2019 SKRYTA slow design och Ergon, en del av Göteborgs stadsmission, är vinnare av Nyttigaste Affären 2019. Priset belönar Sveriges samhällsnyttigaste samarbete mellan två företag och delas ut av HSB Göteborg tillsammans med Coompanion och Tillväxtverket.

Nyttigaste Affären delas ut för att sätta fokus på hur företag kan göra affärer som skapar mervärde för både kunden och samhället. Årets pristagare är ett samarbete som innebär att Ergon, som är en del av Göteborgs stadsmission, tillverkar designlampor, på uppdrag av SKRYTA, i sin arbetsträningsverksamhet. På så sätt får människor som står långt från arbetsmarknaden chansen att bygga upp sin förmåga och återfå sin plats i samhället. SKRYTA står för design och försäljning av lamporna som tillverkas av textilt spillmaterial.

Initiativet har tilldelats priset för sin omsorg för både individ och miljö. I juryns motivering kan man läsa att:

SKRYTA och Ergon är ett mycket gott exempel på en nyttig affär som bidrar till att skapa arbetstillfällen, erbjuder hållbara produkter och tacklar vårt avfallsberg. SKRYTA och Ergon visar vägen med ett inspirerande samarbete som har hållbarhet i fokus.

Nyttigaste affären delas ut varje år och prisar ett affärssamarbete där minst en av aktörerna drivs demokratiskt, med samhällsnytta som drivkraft. Årets pris delades ut på CSR forum den 5 november av 2018 års vinnare Volvo Cars, som representerades av Hanna Fager. HSB Göteborgs vd Lars Göran Andersson är en av tävlingsjuryns medlemmar.

Här kan du se en video med årets pristagare