Vanliga frågor

Fråga: Har styrelsen någon universalnyckel till lägenheterna? Till exempel om man är utelåst eller vid brand?

Svar: Nej. Är man utelåst får låsjour kontaktas och föreningen ersätter inte kostnaden. Vid brand eller liknande akuta situationer bryter utryckningspersonalen sig in i lägenheten t.ex. via balkongen eller ytterdörren. Skalnyckel gäller till alla källargångar, vindsgångar, tvättstugor, tork- och mangelrum.

Fråga: Måste medlemmar ansöka till styrelsen om man önskar ha ett större firande med ex partytält och bord på gräsområdet som finns omkring husen?

Svar: Gräsområdet kring husen får användas vid större firande såsom födelsedagar och student. Medlemmar behöver inte ansöka till styrelsen kring att sätta upp partytält eller dylikt på området. Om du avser ha ett firande så informera dina grannar (ex sätta upp lappar i närliggande trappuppgångar), återställ/städa efteråt kring området och respektera största möjliga tystnad mellan kl 22:00 -07:00. 

 

Fråga: Varför har vi vid vårt hus inte samma utbud av blommor, buskar, växter e.d som andra hus?

Svar: Förutom träden så bygger utbudet i hög grad på engagemang och intresse av de som bor i husen. Om du har idéer och är intresserad av att engagera dig för ditt hus så hör av dig till styrelsen.