HSB Dalarna och HSB Mälardalen blir HSB MälarDalarna

30 november 2018 De två regionföreningarna HSB Dalarna och HSB Mälardalen kommer att slås samman under det nya namnet HSB MälarDalarna. Beslutet togs den 27 november, på de extra föreningsstämmor som hölls i HSB Dalarna och HSB Mälardalen.

Bakgrunden till sammanslagningen är bland annat att skapa bättre förutsättningar för HSBs utveckling, att säkra den lokala närvaron samt att vara en attraktiv arbetsgivare.

- HSB Dalarnas styrelse föreslog enhälligt stämman att besluta om fusion, processen inför detta beslut har varit mycket framgångsrik och metodisk. Det nya HSB MälarDalarna kommer att bli en viktig part i samhällsbyggande. Vi kommer att fortsätta producera och förvalta bostäder för ett Tryggt Boende, säger Britt-Marie Södarv, ordförande HSB Dalarna.

Maria Engholm, vd HSB Dalarna, kommenterar beslutet om sammanslagningen:  "Jag är mycket glad idag! Beslutet som föreningsstämman fattade innebär att vi får möjlighet att framtidssäkra HSB-verksamhet i regionen. Fusionen innebär att vi kan samordna och effektivisera vår verksamhet, stärka den lokala närvaron och satsningar på digitala tjänster. Vi blir en starkare och attraktivare arbetsgivare som kommer att leverera kundnytta i världsklass."

Den nya organisationen planeras att införas succesivt från den 1 januari 2019. Sammanslagningen träder i kraft rent formellt då Bolagsverket har godkänt och registrerat föreningen och det beräknas vara klart i slutet av mars 2019.