Nyheter november

12 december 2019 Nyheter för boende i Brf Östermalm - november 2019

 Soprum

I soprummet har det funnits en låda för kassering av glödlampor där tyvärr mycket annat skräp också har förekommit. Styrelsen har tidigare informerat boende om detta samt att extra tömningar kostar 600 kr. I över ett års tid har föreningen haft återkommande problem med att grovavfall lämnas i/bredvid lådan för glödlampor. Av den anledningen har styrelsen beslutat att ta bort lådan för glödlampor och hänvisar nu boende till återbruk för kassering av glödlampor.

Vi tycker såklart det är tråkigt men har inget annat val då riktlinjerna inte följs och detta kostar föreningen några extra tusenlappar om året.

Det närmsta återbruket ligger på Ängsgärdet, ca 1 km från våra bostäder.

Gemensamt rum

På garagevåningen Kakelgatan 3, vid källarförråd till vänster har styrelsen inrett ett rum med bokhylla för böcker och filmer. Bokhyllan har tidigare stått inlåst i källarförrådet på Kakelgatan 3. Alla boende har tillgång till rummet med sin egna nyckel.

Har du böcker som bara ligger hemma och dammar? Lämna gärna böckerna i bokhyllan så att andra kan låna och läsa. Ta en titt i det gemensamma rummet och låna en bok!

 

Du kom väl ihåg att släcka ljusen?

Så här i adventstider är levande ljus är ett givet inslag i en dyster och mörk årstid.  Vi vill uppmärksamma alla boende att kontrollera sina brandvarnare och byta batterier om det behövs. En fungerande brandvarnare är en enkel livförsäkring. Släck alltid ljusen innan du lämnar ditt hem.