Nyhetsbrev från Brf Atleten

22 december 2022
TILL DIG SOM BOR I HSB BRF ATLETEN
HEJ MEDLEM!
Här kommer årets sista nyhetsbrev.
DECEMBER
23-
27
CONTAINER 23-27 DECEMBER
Vi kommer att ha en container uppställd i föreningen, där du som är medlem kan passa på att slänga blandat avfall i. Ett perfekt tillfälle att rensa ut lägenhet eller förråd!

Den kommer att finnas på Mellersta Tennisgränd och vi delar den med vår granne HSB brf Sportsbyn.

Här kan du slänga blandat avfall, men däremot inte byggavfall eller farligt avfall (som färgrester, elektronik, däck, vitvaror, lysrör med mera). Sådant behöver du lämna på en återvinningscentral.
INGA MOTORDRIVNA FORDON PÅ GÅRDEN
Styrelsen har beslutat att motordrivna fordon inte får köras eller parkeras på gården, det finns särskilda p-platser att hyra. Se vår hemsida för mer information.
UNDERSÖKNING PÅGÅR GÄLLANDE BALKONG OCH SOLPANELER
Styrelsen undersöker fortsatt möjligheten att glasa in balkonger samt att arbetet med att ta fram offert för installation av solpaneler också fortgår.
SORTERA RÄTT OCH UNDVIK OÖNSKADE GÄSTER
För att undvika problem med skadedjur på vår innergård, var extra noga med att slänga sopor i rätt kärl.
FRYSER DU I LÄGENHETEN?
Om du upplever att det är kallt i din lägenhet, finns här en artikel om de vanligaste orsakerna.

Om problemet kvarstår, behöver du göra en felanmälan. Det är viktigt att vi får in denna information den vägen för att få en bild av hur många som upplever att det är kallt i lägenheten. Du felanmäler via formuläret på vår hemsida här.

HISTORIEN OM JULKORT
Så här i jultider när snabel-a är det moderna frimärket kan det vara värt att berätta: frimärket uppfanns i England 1840 och redan tre år senare sändes världens första julkort som var tecknat av John Calcott Horsley. Initiativtagare till julkortet var uppfinnaren Henry Cole, som förutom detta även uppfann byggklosslådan åt barn och grundade Victoria and Albert Museum i London.

I Sverige blev det vanligare att sända julkort 1877 och åren därefter eftersom Posten då införde halverat porto för privata brevkort. På de första julkorten fanns dock ingen tomte med - utan de kom senare när Jenny Nyström började illustrera julkort. Det blev hon som skapade den tomten vi alla känner idag, mycket tack vare Viktor Rydbergs dikt tomten som Jenny illustrerade 1881.

Med detta sagt nalkas vi alla nu jul och nyårshelgen och styrelsen vill passa på att önska alla medlemmar en riktigt god jul och ett gott nytt år!
FRÅGOR ELLER FUNDERINGAR?
Vi uppdaterar ofta föreningens hemsida med allt som rör boendet, besök hsb.se/malmo/atleten. Dessutom finns vanliga frågor och svar på HSB Malmös hemsida.

Om du inte hittar det du söker är du välkommen att mejla förvaltarna på atleten.forvaltningmalmo@hsb.se.

God jul och gott nytt år önskar,

Christian Woxell, ordförande
Styrelsen i samarbete med förvaltarna
HSB brf Atleten