Information till boende inom Brf Astern gällande tvättstugor

07 mars 2014

Svedala 2015-04-01

Vår gemensamma tvättstuga, en källa till irritation?
Nästan alla har drabbats av att komma till en tvättstuga som inte motsvarat våra förväntningar. Om du vill göra din granne extra glad är det allra bäst att lämna tvättstugan i gott skick.

För att våra tvättstugor ska fungera bra har vi ett par enkla regler att följa. Det handlar om hur vi sköter våra maskiner, hur vi städar och att vi tänker på säkerheten. Trasiga tvättmaskiner och en smutsig tvättstuga kan få grannsämjan att haverera.

Var rädd om vår tvättstuga
För att våra tvättmaskiner ska fungera bra är det viktigt att du inte fyller dem mer än vad som är tillåtet. Vår vaktmästare får ofta plocka bort bh-byglar som fastnat och gjort maskinerna obrukbara. Därför ska alla bygel bh tvättas i tvättpåse. Dessutom slits underkläderna mer än nödvändigt om du inte använder tvättpåse.

Städning, en ren självklarhet
Självklart städar du tvättstugan innan du lämnar den. Luddfiltret i torktumlaren ska du göra rent. Maskinerna ska du rensa från tvättmedels och sköljmedelsrester. Som avslutning torkar du av maskinerna med en fuktig trasa och städar av golvet. Dessutom tar du väl med dig dina tomma tvättmedels paket och annat skräp?


Det är inte heller tillåtet att låta släkt och vänner boka tid och tvätta
Det har framkomit till styrelsens kännedom att boende låter vänner/släkt tvätta i tvättstugorna. Vi förutsätter att detta inte upprepas då de är till för boende och tvättstugorna kostar oss massvis med pengar varje år. Fortsätter problemet kommer vederbörande bli avstängd från tvättstugan omgående.

 

Med vänlig och bestämd hälsning
Styrelsen i HSB Brf Astern