Våra skyddsrum

15 september 2022 Med anledning av den allt mer osäkra omvärlden har brf Musköten påbörjat en översyn av våra skyddsrum.

I februari 2022 aktualiseras tyvärr frågan om skyddsrum. I förenigens fem byggnader finns sex stycken skyddsrum. Det ligger ett i vardera av de röda husen och två i stjärnhusen. Dessa har en kapacitet att inrymma totalt 300 personer och du är inte bunden till det som ligger i ditt hus, utan du kan (om det skulle bli aktuellt) använda vilket du vill. 

Vad vi vet hitintills är att de forfarande är klassade som skyddsrum och ska kunna iordningställas i händelse av behov. Vad som kommer att ske nu är en grundligare genomgång av det material vi har, vad som är aktuellt och vad som behöver uppdateras. Vi har sedan några månader tillbaka påbörjat en översyn av våra skyddsrum och kommer att publicera mer information längre fram. 

När vi ändå har er uppmärksamhet vill vi tipsa om en publikation från MSB som kom för några år sedan som heter "Om krisen eller kriget kommer. Den hittar du här både som pdf och ljudbok

Vill du fördjupa dig mer i hur du kan förbättra din beredskap, kan vi rekomendera att du söker dig fram med ord som "hemberedskap", "prepping" eller "preppa".


Till nyhetslistan