Höjning av avgift för garageplats

17 januari 2023 Styrelsen har sett över ekonomin för föreningens garage. Detta har lett till att styrelsen beslutat att höja avgiften för garageplatser.

Avgifterna för garageplats har tidigare höjts med en 10 kronor årligen. Eftersom det inte har skett någon generell höjning av avgifterna på många år har den låga årliga höjningen gjort att vi hamnat efter den allmänna prisutvecklingen. Avgifterna för boendeparkering på gatan utan garanterad plats har exempelvis höjts till 450 kronor i månaden av Malmö Stad. Även andra föreningar i området har höjt sina avgifter.

Föreningen står även inför en ökad kostnad för underhållet av garaget de närmaste åren. Vi ser samtidigt att kostnaden för underhåll av garaget påverkas av höjda räntor. Styrelsen vill även undvika att de boende som inte har en garageplats behöver bidra till den ökade kostnaden för underhållet.

Det nya priset för garageplats kommer att vara:

  • 550 kronor för bil
  • 400 kronor för MC

Om en person som hyr garageplats inte är medlem tillkommer moms.

Styrelsen tittar även i nuläget på hur vi kan förbättra garaget och förvaltningen av garaget för samtliga medlemmar. Detta genom att i framtiden tillsätta en förvaltare till garaget som kommer kunna vara ett stöd till medlemmarna vid frågor. Styrelsen återkommer med mer information i frågan.

Vad händer nu?

Styrelsen kommer att ta fram nya kontrakt som kommer att skickas ut till samtliga personer som innehar garageplats.

Du som medlem kan välja att acceptera de nya villkoren och därmed behålla din garageplats. Du kan även välja att inte teckna det nya avtalet och säga upp din garageplats. Om du inte önskar att ta behålla din garageplats så meddela styrelsen så att garageplatsen kan göras tillgänglig för nästa person i kön.