NYA AVGIFTER FRÅN JANUARI 2023

06 december 2022

Avgifterna för lägenheterna
Styrelsen kan konstatera att tidigare prognos för avgifterna för 2023 inte stämmer överens med den verklighet vi nu står inför. Kostnader för bland annat värme, avlopp, sopor och vatten mm. har ökat under året och ytterligare kostnadsökningar för 2023 är att vänta. Under året har styrelsen och förvaltningen arbetet aktivt med att gå igenom avtal och sett över alla driftskostnader vi har i föreningen, allt för att hålla våra avgifter nere, men avgiften måste höjas till 8% för 2023.

Kostnaden för el
Då vårt gruppavtal för el via HSB till vissa delar kommer att omförhandlas under 2023 höjs den preliminära debiteringen av el från 1,45 Kwh till 1,90 Kwh med start 1 januari 2023.

Förtydligande: Priset per kWh år 2023 är preliminärt 1,90 kr/kWh exkl moms.

Regeringen har nu aviserat om att elstödet till privatpersoner skall utbetalas i februari. Det är ännu oklart om hur det skall göras och vi i styrelsen avvaktar hur och när detta kommer att utbetalas. Då vi har ett gruppavtal kommer vi som bostadsrättsförening få elstödet och hur det skall komma oss medlemmar tillgodo får vi återkomma till.

Höjning av avgifterna för garage och p-platser
Vi har påbörjat en besiktning av garaget och vi vet att det kommer behövas en omfattande renovering av hela garagebyggnaden de kommande åren. Med anledning av detta och redan påbörjad renovering av garaget måste avgifterna för garage och p-platser höjas. Vi återkommer efter årsskiftet med mer information om vad de ny parkeringsavgifterna kommer att bli och när dessa skall börja gälla.

Vänliga hälsningar
Styrelsen
HSB Brf Per Albins Hem i Malmö