Vågskvalpet i mars

29 mars 2020 Rubriker i detta vågskvalp: Gemensamt elnätsabonnemang, Digitalt TV-utbud, Grillning samt Coronaviruset/stämman

Gemensamt elnätsabonnemang

På senaste stormötet i november aviserade styrelsen att ett system med gemensam el, IMD, skulle utredas. Styrelsen har låtit en konsult genomföra en sådan genomlysning och kommit fram till att fördelarna överväger nackdelarna. Detta innebär att samtliga abonnemang för medlemmarna avslutas och föreningen övertar dessa. För att detta skall kunna genomföras krävs det ett beslut på stämma och avsikten är att ett sådant beslut skall kunna tas på årsstämman den 27 maj. Fördelarna med ett gemensamt abonnemang är enligt genomförd utredning:

·      Alla fasta avgifter försvinner för den enskilde medlemmen

·      Inga fakturor kommer från elhandelsleverantören eller nätägaren

·      Endast rörlig avgift erläggs av medlemmen till föreningen

·      All upphandling av el sker av föreningen

Rent praktiskt innebär det att nya mätare köps in av föreningen för avläsning via nätet och att den faktiska förbrukningen anges på avgiftsfakturan från föreningen. 

Minskningen av medlemmens kostnad för el har beräknats och uppgår till cirka 2000 kronor per år och lägenhet, beroende på vilket avtal medlemmen har idag. Föreningen kommer att bekosta investeringen och de projektkostnader som tillhör omläggningen.

Den tid det tar att genomföra ändringen är cirka två veckor och kommer att sättas igång efter genomförd upphandling. Beslut om införandet kommer att tas på extra föreningsstämma i anslutning till årsstämman.

Digitalt TV-utbud

Fr o m den 26 maj var det meningen blir allt TV-utbud i föreningen skulle bli digitalt. Med anledning av Coronavirusets spridning skjuts övergången från analoga till helt digitala kanaler till den 8 september 2020. Allt för att inte bidra till ökad oro, enligt meddelande från Comhem. Alla som bor i ett Com Hem-hus kan redan nu gå över till digitala sändningar. Det görs oftast genom att ändra inställningar på tv:n eller med en enkel kanalsökning.

Grillning 

Bestämmelser om grillning finns på föreningens hemsida:https://www.hsb.se/malmo/brf/reveln/aga-lagenhet/grillning/.Vänligen respektera detta.

 

Coronaviruset Som tidigare framgått av Vågskvalpet så är stämman aviserad till den 27 maj 2020. Styrelsen följer utvecklingen noggrant och kan återkomma med ytterligare information, ändrat datum och plats om myndigheterna så påkallar.