Vågskvalpet i juni

27 juni 2019 Rubriker i Vågsvalpet juni 2019: Sommar, Stämman, Komplettering av växter samt Grillning och boule

Sommar

Så står sommaren för dörren med sol, bad och salta vindar. Men också en del trängsel på badstranden, bilar överallt och fullt med folk som köper glass. Är det inte härligt! Trevlig sommar önskar styrelsen!

Stämman

Som vanligt hade vi årsstämma i maj, denna gång på Dansrotundan eftersom det var välbesökt. I den formella delen så fastställdes årsredovisningen och styrelsen fick ansvarsfrihet. Som ny styrelsesuppleant valdes Christina Johansson och som ny revisorssuppleant valdes Ingrid Bryland. Båda två tämligen nyinflyttade.

Ulf informerade om de kommande arbetena med balkongerna.  Startdatum blir i augusti och man börjar med hus 11. Samtliga arbeten kommer att utföras utifrån med ställning eller lift, men man behöver ett utrymme om cirka en halv meter in på balkongen för att komma åt. Vissa extra underhållsåtgärder kommer att utföras när man ändå är på plats. Exakt slutdatum för arbetena är inte satt eftersom arbetena på ställning eller lift är beroende av väder och vind. Föreningens representant för arbetena är Ulf Ljungfeldt som har telefon 070 77 81 946.

Allt som är standardutförande på och runt balkongerna ansvarar entreprenören för. I denna entreprenad anses den befintliga inglasningen ingå i standardutförandet.  Skulle något gå sönder ligger det på dem att rätta till felet. 

All övrig lös inredning samt fasta installationer som kan tänkas vara i vägen ligger på den enskilda bostadsrättshavaren att flytta bort inför kommande arbete, detta gäller även eventuell tilläggsisolering och inklädnad av nedre delen på balkongen.  All återställning inne på balkongerna är bostadsrättshavarens ansvar, samt att förvara de inventarier som måste flyttas. Om inklädningen av någon anledning inte tas bort av bostadsrättshavaren, ansvarar entreprenören inte för uppkomna skador. Som tidigare meddelats så kommer arbetena inte att med medföra någon avgiftsförändring.

Komplettering av växter

Förra årets varma väder tog hårt på vår växtlighet och kompletteringsplantering kommer att göras efter en inventering inom kort. 

Grillning och boule

För ändamålet finns det anordnat en grillplats mellan Reveln och Strandhusen. Använd denna och grilla intepå balkongen! Passa samtidigt på att använda den nyanlagda boulebanan vid ankarplatsen.