Vågskvalpet i mars

28 mars 2019 Rubrikerna i årets första Vågskvalpet: Vår i luften, Stämma, Balkongerna, Garageportarna, Sopor Container, Informationstavla, samt OVK obligatorisk ventilationskontroll). Tidigare Vågskvalp hittar du under Äga lägenhet.

Vår i luften

Vårsolen börjar titta fram och med den nytt hopp. Gå ut och ta vara på den.

Stämma

Boka redan nu den 15 majför stämma med årsredovisning, val av styrelse mm. Mer information kommer senare.

Balkongerna

Styrelsen arbetar med detta just nu, närmast är det upphandlingen som står för dörren. Bytet omfattar själva plåten på utsidan. Entreprenaden är tänkt att påbörjas under hösten 2019. Detaljerad information kommer senare.

Garageportarna

Under april månad kommer garageportarna att smörjas.

Sopor

Vi vädjar till alla att endast placera sådana sopor som det finns kärl för i miljöhusen. En gång om året har du möjlighet att slänga andra sorters skräp i en container, se nedan.

På fredagar töms rest- och matavfall. Vaktmästarna sätter ut behållarna tidigt. Om du lägger ut dina sopor när behållarna står ute på gården ber vi dig att se till att locket stängs ordentligt. Annars kommer fåglarna snabbt och sprider skräp.I miljöhuset Strandängsgatan 3 finns en trådback för mindre elektroniska apparater.

Container kommer att sättas ut under den första helgen i maj

Informationstavla

Ny informationstavla har monterats på garagegaveln vid hus 7.

OVK, obligatorisk ventilationskontroll

Vid den kontroll som gjorts framkom vissa anmärkningar angående motordrivna fläktar i köken. De bestämmelser som finns angående dessa finns på hemsidan www.hsb.se/malmo/brf/reveln/. Här står: ”Luftflödet i ventilationen är balanserat och ändringar som påverkar balansen får inte göras. Du får därför till exempel inte byta spiskåpan mot en köksfläkt som är kopplad till ventilationen.