Vågskvalpet September 2021

09 september 2021 Laddstolpar - Hissar - Löpande underhållsarbete

 

Välkomna tillbaka!

 

Vågskvalpet tar nya tag med information och annat nyttigt

 

Laddstolpar

 

Den motion om utredning av laddstolpar som lämnats in till stämman antogs. Styrelsen har under tiden efter beslutet startat en utredning om hur installationen skulle kunna se ut och kostnaderna för denna. Vi tar hjälp av konsulter på HSB Malmö för detta. Utredningen pågår och vidare information kommer att lämnas löpande.

 

Hissar

 

Installationen är nu klar och alla hissar har fått klartecken att startas. Slutbesiktning är ännu inte gjord. Här kommer lite kompletterande information.

 

Hissarna ”parkerar“ på plan sju när de inte används. Det finns en anledning till detta och främst är det av säkerhetsskäl. När man använder dörröppningen på pelaren utanför är porten öppen under ett tag, ungefär samma tid som det tar för hissen att komma ner till entréplanet. På så vis är inte ytterdörren öppen för obehöriga utan att någon finns på entréplanet.

 

Det finns ett brandlarm på entréplanet, och om detta utlöses går hissen ner till entréplanet och stannar därefter där tills en spärr har låsts upp av behörig.

 

Löpande underhållsarbete

 

Då installationen av hissarna renderat en hel del medel kommer det löpande underhållsarbetet under hösten att avse det närmast nödvändiga. Utöver detta kommer kompletteringar att ske med hänsyn till vad som framkommer i den årliga fastighetsbesiktningen.