Vågskvalpet Oktober 2021

14 oktober 2021 Vad spolar ni ner? - Laddstolpar - Hissar - Trapphusen - Hör av er till styrelsen

Vad spolar ni ner?

Matolja och fett, matrester, kaffesump, färger och lösningsmedel, kaustiksoda, stearin, snus, fimpar, överblivna mediciner, våtservetter, mjöl och säkert också någon mobiltelefon. Det är bara några exempel på vad som kan hamna i fastighetens avloppssystem. En annan bov är också hushållspapper, det är gjort för att ”hålla ihop” till skillnad från toalettpapper som lättare faller sönder.

Detta är något av det som spolbilarna hittar i avloppssystemen. Mycket av detta orsakar stopp i avloppen. Om stoppet är i lägenhetens toalett eller i vattenlåset är det upp till medlemmen att bekosta åtgärden. Om stoppet förgrenat sig ut i stammen kan flera lägenheter påverkas genom översvämning. Vad är då slutsatsen av detta? Jo – använd inte toalett eller köksavlopp som sopnedkast, sortera istället och lämna på återvinningsstationen eller i miljöhusen, det vinner alla på, föreningen, medlemmen och naturen.

 

Laddstolpar

Utredningen pågår och resultatet kommer att presenteras senare.

 

Hissar

Efter diskussioner har styrelsen beslutat att hissen inte parkerar på plan 7 utan där den stannade senast, efter justering. Detta innebär att hissen då och då kommer att parkera på entréplanet. Då är det viktigt att ni väntar med att låta hissen starta tills ytterdörren har stängts. Vi vill inte att obehöriga skall ha tillträde till fastigheten.

De nya hissarna är betydligt energisnålare än de gamla och drar endast bråkdelen av den energi som de gamla gjorde. Var aktsam om inredningen i hissarna, de skall vara länge och skall vara ett fint skyltfönster för både boende och besökare.

 

Trapphusen

Trapphusen har inte målats, mer än lite bättring här och där, sedan fastigheten byggdes. Vid den fastighetsbesiktning som skedde i september noterades att detta behöver åtgärdas. En upphandling har initierats och ommålningen kommer att utföras under våren 2022. Detta ingår nu i underhållsplanen för 2022.

 

Hör av er till styrelsen

Styrelsen är stämmans förlängda arm, som skall verka för medlemmarnas och föreningens bästa. Styrelsens information till medlemmarna under löpande år är först och främst Vågskvalpet. Under pandemin har det inte varit möjligt att samla medlemmarna till allmänna informationsmöten och stämma. Det är då viktigt att ni hör av er till styrelsen om det är något ni undrar över, funderar över eller något speciellt.