Några glimtar från Brf Västkustens medlemsträff tisdag 2016-10-11

13 oktober 2016

 Välkomna!

 Gitte hälsade de totalt 15 personer välkomna som trotsat höstkylan för att umgås en stund i vår festlokal på Kronetorpsgatan 44. Nu återstår bara en medlemsträff under 2016: 

  • Tisdag 8 november kl. 18.30 – 20.30.

 Alla medlemmar i föreningen är välkomna! Mer information längre ner på sidan.

 

  Snart internet i festlokalen

 Äntligen finns en internetuppkoppling till festlokalen. Styrelsen håller på och ordnar lämpligt abonnemang och ska köpa in en router. I samband med hyra av festlokalen kommer det lämnas ut information om hur du kopplar in din dator/telefon.

  

Alla låsta cykelplatser kostar nu 20 kr/månad

 Oavsett om du har din cykel i ett förråd framför hus 50 eller på gaveln av hus 48 eller i källaren i hus 46 eller 44 är det numera enhetlig månadsavgift. Samtliga alternativ kostar 20 kr per månad. Fredrik på fastighetskontoret har tagit över ansvaret för uthyrningen och just nu pågår arbetet med att märka upp de cykelplatser som saknar numrering. Det är alltså till fastighetskontoret du ska vända dig om du vill hyra en låst cykelplats. Att ha sin cykel i cykelställ utanför husen är naturligtvis fortfarande gratis!

  

Fler vaktmästare

Det har gjorts en oberoende mätning av ytor och arbetsuppgifter som ligger under Ögonlockets gemensamma fastighetsskötsel. Slutgiltigt beslut kommer fattas i Ögonlocket inom några veckor, men samtliga styrelser står bakom att vi framöver ska ha 5 heltidsanställda vaktmästare.

  

Spolning för minskad översvämningsrisk

 Inom kort ska det utföras förebyggande spolning av föreningens dagvattenbrunnar samt tvättstugeavloppen för att minska risken för översvämningsskador vid kraftiga regn.

  

Anslagstavlor i trappuppgångarna

 Visst hade det varit trevligt med elektroniska anslagstavlor med aktuell information i varje trappuppgång? Ja, det hade det. Men det skulle i nuläget kosta ca 1000 – 2000 kronor per lägenhet bara i investering av utrustningen, sedan tillkommer driftskostnader varje månad. Med tanke på de utgifter vi haft för renoveringar de senaste åren har styrelsen valt att vänta med en sådan investering. Istället ska nya stora fasta anslagstavlor, avsedda både för långtidsinformation och aktuella anslag, köpas in och sättas upp i varje trappuppgång. De befintliga tavlorna med lägenhetsnamn blir dock kvar.

 

Studiecirklar framöver

 ABF kan stötta oss ekonomiskt om vi vill arrangera olika aktiviteter. Det framfördes önskemål om att ABF ska komma till ett medlemsmöte i framtiden och informera om sin verksamhet. Om du har förslag på vad som skulle kunna ordnas får du gärna höra av dig till Jovan.

  

Hjärtstartare inom föreningen

 Styrelsen utreder om det finns möjlighet att installera en eller flera hjärtstartare inom föreningen. Om du har synpunkter om var den/dessa i så fall bör placeras får du gärna höra av dig till styrelsen.

 

 Årsstämma 2017

 Boka redan nu in Alla hjärtans dag, tisdagen den 14 februari 2017 klockan 19.00, för då äger 2017 års föreningsstämma rum!

  

Valberedningen tar gärna emot förslag

 Stämman är det tillfälle på året då du som medlem i föreningen har chansen att påverka vem som sitter i styrelsen och fattar beslut som rör ditt boende. Vill du ställa upp för val? Har du förslag på någon granne som skulle passa? Hör av dig till valberedningen!

 

Medlemsträffar 2017

 Styrelsen är väldig nöjd med de medlemsträffar som hållits under 2016. Hur ofta tycker du vi ska ha medlemsträffar? Förslag på aktiviteter? Hör av dig till styrelsen!

  

Nyårsfest som vanligt!

 Jan Allan gav lugnande besked, det kommer upp information om den årliga nyårsfesten när det börjar närma sig.

  

Julmys tisdagen den 8 november

 Nästa medlemsträff blir den sista för året och det kommer inte bli så mycket information. Istället passar vi på att ”julmysa” i god tid innan julstressen sätter in. Ryktet säger att tomten kommer besöka medlemsträffen och det blir både alkoholfri glögg och danska aebleskiver. Anslag och uppgifter om hur du anmäler dig kommer sättas upp i trappuppgångarna. Vi ses!