Kort rapport från Västkustens medlemsträff tisdag 2016-09-06

09 september 2016

Välkomna!

 

Gitte hälsade de totalt 22 personer som trots det strålande soliga vädret hade tagit sig till vår festlokal på Kronetorpsgatan 44 välkomna. Det återstår nu två medlemsträffar under 2016:

 

  • Tisdag 11 oktober kl. 18.30 – 20.30, samt
  • Tisdag 8 november kl. 18.30 – 20.30.

 

Alla medlemmar i föreningen är välkomna!

 

 

 

Cykelparkering under tak

 

Fredrik på fastighetskontoret kommer under september ta över ansvaret för uthyrningen av våra cykelförråd. Beslut om enhetliga avgifter för cykelgarage och plats i källare kommer tas av styrelsen senare under hösten.

 

 

 

Andrahandsuthyrning kräver styrelsens tillstånd

 

Om du har frågor om reglerna för andrahandsuthyrning finns det grundläggande information på vår hemsida under fliken ”Information”. Har du ytterligare frågor kan du kontakta styrelsen eller besöka kontoret för att få reglerna utskrivna. I nuläget är det 3 lägenheter i föreningen som är officiellt uthyrda med styrelsens godkännande. Ytterligare 6 har upptäckts under de senaste tre månaderna som inte ansökt om tillstånd. Detta tar mycket tid i anspråk för styrelsen och leder till helt onödiga utgifter för föreningen.

 

 

 

God ekonomi, men onödiga utgifter

 

Styrelsens har tagit del av den budget som HSB tagit fram för verksamhetsåret 2016/2017. Nettoomsättningen är drygt 7,5 miljoner och efter avskrivningar till yttre reparationsfond gör föreningen ett budgeterat överskott på ca 300 000 kr. Styrelsen ser därför ingen anledning att i nuläget höja månadsavgifterna.

 

Övriga föreningar inom Ögonlockets gemensamma på Segevång tar ut 5 kr/h i parkeringsavgift för sina gästparkeringar. För att underlätta och samordna har styrelsen därför beslutat att även de 4 platser vi äger ska höjas från 3 till 5 kr/h.

 

Vi har problem med bilar som olovligt parkerar utan att betala avgift. Alla uppmanas att kontakta Q-park så de kan bötfälla dessa. Numret står på parkeringsautomaten och skyltar i området.

 

Varje gång någon tvättar sina arbetskläder i våra gemensamma maskiner och glömmer en spik i fickan som gör sönder trumman kostar det oss alla pengar för reparationer. Varje gång det görs en utryckning till följd av störningar i boendemiljön kostar det oss alla pengar. Varje gång någon olovligt hyr ut sin lägenhet avlönar vi alla gemensamt juristen som ska rätta till detta. Varje gång det hamnar elektronikprodukter i containern eller pappersåtervinningen kostar det oss alla pengar genom extra avgifter. Samtliga medlemmar uppmanas att gemensamt försöka minska dessa onödiga utgifter som i slutändan drabbar oss alla i form av höjda månadsavgifter.

 

 

 

Snart är det jul igen…

 

Vid årets sista medlemsträff, tisdagen den 8 november, kommer temat vara ”jul-mys”. Kanske ska vi smaka på ”aebleskiver”? Kanske ska tomten komma på besök? Om du har förslag är du hjärtligt välkommen att höra av dig till styrelsen.

 

 

 

Hemsidan blir bättre och bättre

 

Grattis! Om du läser detta har du hittat föreningens hemsida! Här finns information om renoveringarna, tidigare höjningar av månadsavgiften, vem som ska kontaktas vid bostadsanpassning, hur lång kö det är till att få parkering osv osv. Saknar du något? Hör av dig till styrelsen!

 

Om du saknar dator med internetuppkoppling är du givetvis precis som tidigare välkommen att kontakta fastighetskontoret klockan 9-11 på vardagar om du har några frågor om exempelvis kötid till bilparkering och hyra av cykelförråd.

 

Om du vill kunna besöka vår hemsida går det också bra att besöka styrelsens kontor på Kronetorpsgatan 44 andra torsdagen i varje månad och läsa på vår dator.

 

 

 

Frågor och förslag från medlemmarna

 

Som avslutning fick medlemmarna komma med förslag och frågor som styrelsen tar med sig i sitt fortsatta arbete.  

 
Kaffe, kakor och sällskapsspel

 

Gitte tackade för visat intresse och engagemang. De som ville stannade kvar och drack kaffe, åt kakor, umgicks i största allmänhet eller spelade sällskapsspel. Nästa medlemsträff äger rum tisdagen den 11 oktober klockan 18.30, välkomna!