Renovering värmesystemet

18 augusti 2015 Ventilerna på värmeledningarna i husen har kommit i åren och behöver bytas. Baserad på energieffektiviseringsstudien som genomfördes i våras passar vi då även på att byta de enkla ventilerna på radiatorerna i samtliga lägenheter till termostater och kommer dessutom att installera ett avancerat styrsystem för värmecentralerna. Hela åtgärdspaketet syftar till ett jämnare inomhusklimat i lägenheterna och lägre energiförbrukning (driftkostnader!) för föreningen. Och på köpet minskar vi vår klimatpåverkan.

Arbetet är indelat i tre skeden:

1) Byte av värmeledningsventiler och radiatorventiler på Lövgatan 2

Vi börjar med byte av ventilerna på Lövgatan 2 och detta sker under veckorna 34 till 36.

2) Installation av avancerad styrsystem för värmecentralen

Under hösten kommer vi även installera ett avancerad styrsystem för samtliga värmecentraler. Vi kommer att sätta in trådlösa temperaturgivare i ett visst antal lägenheter (ca 50 st.) för att bättre kunna styra värmetillförsel till lägenheterna baserad på det faktiska behovet (och inte enbart på utomhustemperaturen). Detta förväntas leda till jämnare inomhusklimat och mindre energiförbrukning. Mer information kommer att delas ut till alla medlemmar när det är dags.

3) Byte av ventilerna på de andra fyra byggnader i föreningen

Under våren 2016 kommer vi även byta ventilerna i de andra fyra byggnader i området. Om allt flyter på kommer vi att köra med samma entreprenör som vi anliter nu för byte på Lövgatan 2.

Har du frågor eller funderingar så är du mycket välkommen att höra av dig till styrelsen (enklast via mail till expeditionen@enerbacken.com)