Information om yttre skötsel

28 november 2022

Då flera boende har haft synpunkter på den yttre skötseln har nu avtalet gåtts igenom med Letf AB som sköter klippning och rensning i området.

Vad det gäller gräset som ligger kvar på marken efter de har klippt ville de poängtera att de klipper hela området först, sedan går de tillbaka för att blåsa bort gräset med en lövblås. Är gräset då lite blött är det svårt att få bort allt gräs. Eftersom de klipper alla gräsytor först innan de blåser bort det som hamnat på asfalten, kan de ta många timmar innan de återvänder för att blåsa bort det som ligger på asfalten. Detta är viktigt att man som medlem vet, så att man inte tar kort och visar sitt missnöje innan de är helt klara.

Gräsmattan har varit ojämnt klippt och de skall titta till, och med störta sannolikhet även byta knivarna på sina maskiner så hoppas vi att det åtgärdar det problemet.

Inför vintern är det bra att känna till att det enligt avtalet står att ”arbetet ska vara avslutat senast 12 timmar från avslutat snöfall eller inom 6 timmar vid halka”. Detta innebär att de inte kommer att komma ut direkt när snön kommer. De skottar enbart de asfalterade ytorna inne på gården. Det ingår ingen handskottning framför infarten till respektive boende, dörrar till förråd, sopstationer eller liknande. Enligt avtalet skottar de enbart parkeringen om det inte finns bilar på densamma. Samma gäller här, att respektive boende får skotta in till sitt garage.

 

Uppstår det missnöje gällande fastighetsskötseln eller snöröjningen ska detta meddelas till styrelsen eller förvaltare Camilla på telefon 031-7768428 som i sin tur tar det direkt till Left AB. Medlemmarna ska ej vända sig till fastighetsskötaren.

 

Med vänlig hälsning

HSB förvaltning