Rapport från styrelsen juni 2021

09 juni 2021 Rapport från styrelsemötet den 8 juni.

Igår kväll hade styrelsen verksamhetsårets sista möte och vi träffades i föreningslokalen där vi har gott om plats att hålla avstånd. Som vid varje möte så godkändes en rad överlåtelser, det rapporterades lite kring föreningens ekonomi och så gick vi även igenom en rapport från Vicevärden.

Vi hade till kvällens möte fått två stycken motioner till oss från en medlem, den ena handlade om att styrelsens protokoll borde vara offentliga. Detta är ej möjligt av en rad anledningar och därför beslutade styrelsen att istället skriva en kort rapport här på hemsidan efter varje möte eller vid behov. Den andra motionen handlade om att farthinder borde sättas upp på innergården vid Måltemyrsvägen 1-3-5 och detta tyckte styrelsen var en mycket god idé. Det finns redan idag portabla farthinder i föreningens ägo och dessa kommer att placeras ut snarast. Personalen får också i uppdrag att se över om det behövs fler. Motionerna kommer även att tas upp på föreningsstämman 2021.

Nya avtal är på gång kring bevakningen av våra gårdar och parkeringsplatser. Det nuvarande avtalet löper ut i höst och vi tittar nu på nya alternativ och vi kommer då också att införa betalparkering (via app/sms/telefon) på våra besöksplatser. Tidsgränsen som finns idag kommer då också att försvinna.

Vi beslutade också att se över möjligheterna att införa ett digitaliserat kösystem (via Mitt HSB) för garage och p-platser. Idag är det helt analogt (papper i en pärm) och detta leder till ett stort antal frågor för personalen att hantera. Med detta system kan man då istället se sin köstatus själv och även ställa sig i kö med mera.

Övriga saker vi beslutade kring:

  • Ta bort papperskorgar utan lock då fåglar kommer åt innehållet.
  • Införa förbud mot biltvätt i/utanför garage på området av miljöskäl.
  • Gårdsfesten i augusti ställs in pga. pandemin
  • Personalen ges i uppdrag att se över om sopskåpen på området går att fräsha upp.

Till sist så rapporterades det om att den nya lekstugan till lekplatsen på innergården på Måltemyrsvägen 9-11-13-15 nu är levererad och håller på att monteras, bild bifogas.

Till sist så önskar vi föreningens medlemmar en trevlig sommar och vår personal en trevlig semester och samtidigt önskar vi våra sommarjobbare Ester och Adam välkomna!