Dörrautomater Entren

04 januari 2018 Föreningen har under Nov och december 2017 installerat 12 st dörrautomater som nu är i drift
Var vänlig att tillåta marknadsföring-cookies för att titta på denna video.

Sedan lång tid tillbaka har det kostaterats att föreningen har tunga och otympliga ytter och innerdörrar som kräver mycket kraft för att öppna. Lägg därtill några problematiska trappsteg invändigt är det långt ifrån optimalt. Föreningen har därmed valt att installera dörrautomater som öppnar dörren av olika kommandon.

Alla innerdörrar styrs av radar som sänder signal när någon närmar sig. Även ytterdörrarna styrs av radar när du kommer inifrån. Kommer du utifrån och kl är mellan 06:30 till 21:00 finns en armbågskontakt som öppnar dörren. Väljer man att öppna dörren av tradionell kraft med handen är automaterna utrustade med push-n-go teknik som gör att den öppnar sig själv efter att man rycker i dörren. Samma teknik används under låsningstid 21 till 06:30 fär nyckel krävs. Automater är även kopplade till kodläsaren men koderna är till för postbuden.

På 4 ställen finns dörrar i partiet mellan inner och ytterdörr och dessa dörrar är utrustade med magnetkontakter som stryper öppensignalen i automaterna när man öppnar dörren för sig t.ex frisören. Så länge dörrarna till frisören, övernattningslgh samt expeditionen är öppna så funkar inte innerdörrens radar.

 

Styrelsen hoppas detta underlättar för alla och ni får en hjälpande hand i vardagen.

Kolla också gärna in youtubelänken där ni får se rörligt material på hur det ser ut i vår förening.

https://www.youtube.com/watch?v=PvqpqjEZN7s&feature=youtu.be

Hälsningar Styrelsen