På gång i föreningen

01 januari 2018 Föreningen skulle vilja sända ut lite information om vad som komma skall i föreningen samt vad styrelsen jobbar med i nuläget. Som läget ser ut väntas 2018 bli ett speckat år där flera större arbeten står för dörren.
  • Invändigt väntas trapphusmålning ske under vintern 2018. Samtliga trapphus kommer att målas identiskta och styrelsen har i skrivade stund precis tagit beslut efter omfattande anbudsförfarande vilka som kommer utföra jobbet. Under hösten har även styrelsen tagit hjälp av Colorama från uddevalla för att jobba fram några förslag på vilka färger som ska prägla våra trapphus. Styrelsen tar beslut om 2 stycken förslag som kommer nå medlemmarna för omröstning där majoritetsbeslut avgör färgsättningen.
  • I februari kommer fastigheterna på 4A och 4B att relinas under mark. Arbetet väntas ta några veckor och mer info kommer framöver men det som nämns är att proline kommer utföra arbetet. Man kommer relina med strumpmetoden där foder skjuts in för att ge stabilitet i våra söndriga rör för att kunna spruta in ny plast för nya rör. Under arbetet kommer avloppen vara omdragna tillfälligt så att man kan fortsätta bo som vanligt. Enda perioden som kan bli extra problematisk är starten där man under en dag kommer tvingas stänga av allt och då kommer boende hänvisas till andra möjligheter.
  • Efter relining i 4A, 4B har vi 3A och 3B kvar där stammen leder ner genom våran trädgård och ut genom vårt garage. Här pågår för fullt anbudsarbetet där tre anbud kommit in. Planen är att relina detta under andra halvan av 2018.
  • Gymmet som fick klartecken på årsstämman är i en fas där vi letar de bästa anbuden och lösningarna. Beslut väntas ta första delen av 2018 och vi hoppas bygget därefter kan påbörjas så snart som möjligt.
  • En annan stor sak som komma skall är OVK där vi redan stött på stora problem i en av våra fastigheter. Många har klagat genom åren på ventilationen och styrelsen har sista månaden förstått att denna kritik har varit fullt befogad. I många lägenheter är kapaciteten ca 5-10% av vad man ska få ut per sekund.Från varje lägenhet ska det gå 25 liter/sekund men på många håll är siffran 2-4 liter trots full effekt på våra fläktar. Mycket tyder på att systemet funkat högst bristfälligt sista 10-15 åren. Oavsett så krävs åtgärder för godkänd OVK samt ett system där vi kan förbättra klimatet inomhus samt göra energibesparingar för framtiden. Mer info Kommer!!
  • Styrelsen har i dagarna fått in underlag för värmeåtervinningen av frånluften och kommer adderas till ventilationsbiten för optimalt resultat samt debatt om vilken väg föreningen ska ta.
  • Angående parkeringar kan vi nämna att med tanke på stora och akuta underhållsåtgärder skjuts planer och utsikter på ett eventuellt p.hus till framtiden. Dels har de undersökningar styrelsen gjort lett till att ett ev bygge skulle kosta alltför mycket pengar och dels finns det betydligt mer prioriterade områden att lägga pengarna på just nu. Detta är styrelsen linje men det jobbas dock på att kunna köpa in mark runt våra fastigheter. Arbetet med ansökan om mark till föreningen ligger hos en markprojektör som hjälper oss skissa fram bra underlag för en ansökan.Tillsvidare hoppas vi det finns en god tanke i att hjälp varandra med p-platser ifall ni ska ut och resa eller dylikt.
  • När det gäller El så kommer tvättstugorna få samma belysning som källarna. Elabonnemang kommer sänkas och motorvärmaruttag ses över
  • När det gäller innermiljön kommer föreningen även kika på att slipa om/ge ny yta åt golvet i trapphusen. Detta sker först efter att målning av trapphus är klar.

Detta är en del av det som styrelsen jobbar med och håll utkik för mer info framöver samt ställ frågor ifall ni undrar något när ni springer på någon från styrelsen.

 

Mvh Brf Bohusgården