Nya påsar för Matavfall kommer inom kort

08 oktober 2017 Inom kort kommer Uddevalla Energi påbörja sin utdelning av det nya systemet för att kunna återvinna matavfall. Vår bostadsrättsförening kommer få allt hemskickat och kommer sedan i sin tur kalla alla boende/lägenheter för upphämtning av de saker man behöver för att starta upp den nya riktlinjen. Mer info kommer om det så fort vi vet mer. Kolla in länken och dokumentet för mer info.

Vi hoppas alla boende har fått en folder om allt som rör detta men för säkerhetsskull så bifogar vi materialet här i nyheten:

https://uddevallaenergi.se/privat/sophamtning.html#Papperspase

 

 

Till hösten hamnar matavfallet i papperspåse.

Under hösten 2017 är det dags för Uddevalla att börja använda papperspåse för matavfall istället för plastpåse. Den största fördelen är att användandet av miljöfarlig plast minskar. Matavfallet i Uddevalla går till biogasproduktion och med papperspåsar kan mer biogas användas eftersom påsarna kan rötas tillsammans med matavfallet. Plastpåsar måste först sorteras bort och tas omhand på annat sätt.

Papperspåsar 9 liter och ventilerad påshållare tillhandahålls av Uddevalla Energi och innebär inte någon extra kostnad för dig som kund. Vi påbörjar utdelning av papperspåsar och påshållare i oktober 2017 och utdelningen kommer att pågå cirka sex månader. Startpaketet innehåller en påshållare och 160 papperspåsar vilket motsvarar en årsförbrukning vid användning av 3 påsar per vecka. Påshållaren kan hängas eller ställas i köksskåpet.

Fördelar med papperspåse

  • Mindre klimatpåverkan och lägre transportkostnad då matavfall i papperspåsen torkar och vikten minskar.
  • Bättre och renare biogas.
  • Mindre lukt i hemmet då matavfallet torkar i papperspåse, medan det börjar rötas i plastpåse.

Utdelning av startpaket

Oktober-december 2017:

  • Villor och lägenheter (ej Uddevallahem) i tätort, Uddevalla
  • Villor och lägenheter i tätort, Ljungskile

Januari-mars 2018:

  • Lägenheter Uddevallahem
  • Villor och fritidshus på landsbygden, Uddevalla
  • Villor och fritidshus på landsbygden, Ljungskile