Ostron-Nytt Oktober 2022

28 december 2022 Balkonger, elavtal och tvättstugor

Balkongprojektet och garantier
Projektet följer tidplanen och nu har även boende på Gransikagatan 6 fått ta sina balkonger i bruk. Montage av balkonger pågår på Gransikagatan 4, Lars Olofs Gata 3 samt Lars Olofs Gata 1. Vid sista leveransen av inglasningarna uppdagades att flera partier på transporten skadats. Nya partier är beställda och det kommer inte att orsaka några förseningar.

Styrelsen vill påtala vikten av att inte utföra något eget arbete på balkongerna eller ändra befintligt utförande när balkongerna har tagits i bruk. Detta gäller t.ex. att lägga klinker, installera golvvärme, montera armaturer, klistra upp plastfilm på glasfönstren eller egen håltagning i golv, väggar och tak. Följs inte detta riskerar gällande 5-årsgaranti att utebli och föreningen eller den boende får betala den eventuella skadan som uppstått.

Föreningens elavtal
Det har väl inte undgått någon att elpriserna stiger, räntorna går upp och att vi ska spara el. Sen några år tillbaka har vi ett förmånligt fast pris. Föreningens elavtal går ut till årsskiftet. Det rörliga elpriset är idag ca 3-4 gånger högre än det fasta vi har idag. Det fasta elpriset efter nyår vet vi inget om, men idag är det fasta elpriset alldeles för högt för att binda det. Vi följer utvecklingen dagligen.

Spara el
Visserligen ingår el i månadsavgiften, men det är ändå viktigt att vi alla hjälps åt att spara el. Inför föreningens budgetarbete under oktober/november då styrelsen beslutar om eventuella höjningsbehov av månadsavgiften visar det sig hur ökade kostnader påverkan månadsavgiften.

Tvättstugorna
Det är viktigt att du städar efter dig när du har använt tvättstugan. Maskinerna ska torkas av, ludd ur torktumlaren ska tas bort, golvet ska sopas och våttorkas.

Lediga källarförråd
Det finns några lediga källarförråd från 5-78 kvm att hyra. Kontakta förvaltaren vid intresse.