Nya rutiner för föreningens avfallshantering

26 september 2018 Det är nu dags för föreningen att börja hantera vårt hushållsavfall i egen regi. 

Från och med måndagen den 1 oktober så ska hushållsavfallet lämnas i vårt nybyggda soprum på garageplanen på General Ericsons väg. 

Eftersom det i dagsläget är lite oklart om soprummet kommer att vara klart och godkänt av Sektor Samhällsbyggnad på kommunen till den 1 oktober så kan det eventuellt bli så att tunnorna i början kommer att stå uppställda ute på garageplanen.

 

Inledningsvis kommer vi enbart att använda gröna tunnor för vårt hushållsavfall. Sortering av matavfall kommer vi att ta i steg två lite längre fram. Målet är att börja med detta till årsskiftet. Styrelsen återkommer med mer information längre fram när det gäller sortering av matavfall.

 

Tänk på att paketera in soporna väl för att undvika lösa sopor i tunnorna.

 

PARKERINGSFÖRBUD PÅ TORSDAGAR

 

Som vi tidigare informerat om i informationsblad 2018-08-30 så kommer det att vara begränsade parkeringsmöjligheter på garageplanen. 

 

Från och med den 1 oktober kommer det att vara parkeringsförbud på TORSDAGAR mellan kl. 07:00 – 18:00, detta på grund av att Avfall Östra Skaraborg ska ha möjlighet att köra in och vända med lastbilen på garageplanen i samband med tömning av tunnorna. 

 

ÖVRIGT AVFALL SKALL SORTERAS I ÅTERVINNINGSSTATIONEN

 

När det gäller övrigt avfall såsom metall, plastförpackningar, glas, tidningar och pappersförpackningar så ska detta avfall kastas i återvinningsstationen vid busshållplatsen. 

 

Det är viktigt att vi tänker på miljön.

 

Med hälsningar

Styrelsen för Borgmästaren