Medlemsinformation

09 juni 2023 Information från möte 2023-06-08

Föreningsstämma

Ordinarie föreningsstämma genomförs 2023-06-15. Plats Rondo. Dörrarna öppnas för fika från 17:00. Stämman startar 18:00. Vanliga års mötespunkter.

Notifieringar och nyheter via "Mitt HSB"

Hjälp styrelsen genom att påminna varandra och nya medlemmar att uppdatera kontaktuppgifterna i Mitt HSB, e-postadress och telefonnummer. Glöm inte +46 i början på telefonnumren! Ytterligare behövs att Du kryssar i de två rutorna som du hittar när du klickar på "Hantera notifieringar". Rubriken "Hantera notifieringar" hittar du längs ner på sidan i Mitt HSB. Kontakta HSB kontoret eller någon i styrelsen för att få stöd och hjälp. 

Parkering- och garagekontrakt samt parkeringspolicy

Hyreskontrakten kommer att behöva skrivas om under hösten. Det kommer ett rekommenderat brev från HSB ed en uppsägning av tidigare avtal/kontrakt och ett nytt avtal/kontrakt som du ska skriva under och sända in till HSB. Du hittar parkeringspolicyn enklare i Mitt HSB om du markerar att du vill söka efter filer istället för mappar efter det att du kilckat på rubriken "Mina dokument" i vänsterspalten. Parkeringspolicyn gäller även för er som inte har parkerings- eller garageplats.

Renovering i lägenhet

När du tänker på att börja renovera i lägenheten behöver du kontaka TreAB för ett besked om du behöver ansöka för skriftligt tillstånd från styrelsen för åtgärderna. Det rör t.ex. vatten, avlopp, ventilation, värme, rör, ledningar och att ta bort väggar med mera. Det är bättre att fråga en gång för mycket än att bli ålagd att återställa eller i värsta fall få bostaden förverkad. 

Elavtal 2024

Idag har vi billig el fram till 2023-12-31. Vi kommer inte att få samma pris för 2024. Det kommer att bli dyrare men det är svårt att säga hur mycket. Vi jobbar för att få ett så bra avtal som möjligt. Det dyrare elpriset kommer påverka avgiften på bostaden fr.o.m. 2024.

Laddstolpar

Slutbesiktningen är genomförd. Laddstolparna är klara att användas och för att starta upp laddningsmöjlighet för er med bil i garaget behöver ni anmäla det till Greger Höjsten. Vissa mindre justeringar kommer att genomföras i närtid. 

Nya växter

Nya växter kommer under sommaren att ersätta de nuvarande utanför Drottninggatan 21 A och D.

Undercentralen (pannrummet)

Nya energieffektiva värmeväxlare installeras under sommaren/hösten för att ersätta våra nuvarande, som har mer än 30 år på nacken, mer info kommer. 

Förråd till lägenhet

Även om ni inte använder era två förråd (lgh förråd och nätburen i f.d. kylrummet) sätt lås på dörrarna. Det kan bli svårt att få ut grejerna om någon annan använder ert förråd. Ni kan behöva handräckning från kronofogdemyndigheten.

Bopärmen

Pappersutgåvan av Bopärmen är inaktuell och kommer inte att uppdateras. Uppdaterad information kommer du att hitta under rubriken "Boendeinformation" som du hittar på föreningens webbplats/hemsida (http://www.hsb.se/norr/brf/alen/). Om det är något du läser där och känner dig osäker på eller bedömer att det nog är annat som gäller kontakta någon i styrelsen så har vi möjlighet att rätta till det hela eller informera dig om förändringar. Om du inte har tillgång till dator kan du kontakta någon i styrelsen för att få svar på dina frågor. Du kan naturligtvis även fråga vänner och släktingar. Hemsidan är publik och kan läsas av alla.

Hissar

Den information föreningen fick för ett antal år sedan att det kommer att finnas reservdelar till våra hissar under lång tid framöver har uppdaterats av KONE. Reservdelar slutar produceras till den typ av hiss vi har under 2024. Det gör att vi, för att inte riskera att få långa stopp i funktionen, behöver uppdatera våra hissar till en ny standard. När hissarna blir renoverade kommer de att stå still i ca 4-8 veckor, kanske längre tid. Vi kommer att informera mera i god tid så ni har möjlighet att eventuellt beställa en resa eller arrangera hjälp under tiden då renoveringen genomförs. Räddningstjänsten m.fl. informeras om arbetet. 

Boulebanan

Boulebanan har fått sig en uppfräschning med ett nytt ytlager. Spela och ha roligt!

Nya sittgrupper under balkongera vid A- och B-huset

Nya trädgårdsmöbler finns nu under balkongerna mot innergården som ger en trevlig möjlighet att njuta av sommaren med god medhavd fika. Rökning är naturligtvis inte tillåten när ni njuter av sommaren på dessa platser.


Till nyhetslistan