Förbättrad utemiljö - var med och påverka!

30 maj 2022

Nästa år (2023) har föreningen med i underhållsplanen att utemiljön ska förbättras. Vi tänkte ta ett helhetsgrepp om denna fråga. Det innebär att vi funderar och ger förslag kring exempelvis 

                    att få plats med cykelskjul på alla gårdar, 

                    att se över hur stora lekplatser vi har och vad de innehåller

(kan vi ha mindre på gårdarna och någon annan typ mellan gårdarna?)

                    om redskapsbodarna ska vara kvar och var de i så fall ska vara placerade, 

                    hur vi skapar trevliga miljöer där vi vill vara och som uppmuntrar till samvaro 

                    färgval (bodar, staket…), asfalt/plattsättningar, växter, belysning

                    vad ytterligare vi vill ha i vårt område, var detta ska placeras. Förslag finns bl.a. på odlingslådor, utegym 

För att hinna arbeta igenom förslag och idéer kommer vi dra igång informations- och arbetsträffar med en första träff efter midsommar – tisdag 28 juni kl.18.00 i kvartersgården - för att sedan fortsätta efter sommarsemestrarna. Som grund i arbetet har vi även det arbete universitetsstudenter genomförde i vintras som bland annat innehöll en enkät till oss boende om hur vi uppfattar och önskar utemiljön. Arbetet med att ta fram förslag kring utemiljön sker i miljö- och hållbarhetsgruppen som Katarina Kylefors håller i. Kallelser till möten kommer sättas upp vid soprummen, vid kvartersgården, på föreningens hemsida samt info även på facebook-gruppen ”vi på Snövägen”. Det är ytterst välkommet med synpunkter och deltagande – vi ser gärna att flera olika kategorier boende är med (olika åldrar, kön osv) för att få så många infallsvinklar som möjligt på hur vi vill ha det. Kan man vara med vid något tillfälle, men har svårt att delta fler gånger är det välkommet att närvara när man kan.

Man kan komma spontant till mötena, men det är bra att meddela intresse att vara med i förväg till Katarina Kylefors, Snövägen 249, katarina_kylefors@hotmail.com    Tel: 070-3582196.                                                                                        (Understreck mellan namnen)

                                                                                                              Miljögruppen