Nyheter anslaget i anslagsskåpen 220704

01 juli 2022

·       Vicevärdskontoret har sommaröppet måndagar 08.00-09.00 under perioden 27/6 – 8/8 2022.

 

·       Laddplatser för elbilar är nu installerat. Det finns 30 platser i parkeringshuset. Platserna sätts i drift den 1 augusti. Anmälda blir kontaktade om platsbyte av förvaltaren.

 

·       Som tidigare informerats om kommer samtliga lägenhetsdörrar att bytas. Arbetet påbörjas efter industrisemestern. Det blir en dörr i ljus ek med vit insida för de på övre plan och en vit dörr med långsmal glasruta för de på markplan. Befintliga lås kommer att flyttas över till den nya dörren. De som önskar behålla sin nuvarande dörr efter bortmontering kommer att uppmanas att informera snickarna med ett anslag på sin dörr. Närmare info kommer!

 

·       Det växlas över till en totaleverans från Telenor gällande TV, bredband och IP-telefoni från och med v.35. Avtalet med Tele 2 om levernas av TV avslutat 9/9. Det kommer att finnas tekniker som hjälper till med installation för de som önskar. Anmäl till förvaltaren senast 31/7 om du önskar hjälp. Köper du extratjänster via Tele 2 (Com Hem) bör du säga upp dem snarast då de flesta avtal har längre uppsägningstid än 1 månad.

 

·       Under hösten kommer det att utföras en besiktning av vårt ventilationssystem, en så kallad OVK-besiktning. Samtliga lägenheter kommer att besökas för att kontrollera luftflödena. För bättre flöden kan ni som boende tänka på att: diska fettfiltret i köksfläkten, rengöra frånluftsdonet i badrummet och byta filtren i tilluftsdonen ovanför fönstren och i vädringsluckan i köket. Nya filter finns hos förvaltaren att hämta. Information kommer att delas ut till respektive lägenhet ca en vecka innan besök.   

 

·       I september månad kommer det att anordnas för en loppis i föreningen. Håll ögonen öppna då det närmar sig i tid. Trivselgruppen kommer att gå ut med mer info via hemsidan, anslag och facebook. 

 

·       Det finns att ansöka om bidrag för exempelvis en gårdsfest hos förvaltaren. Styrelsen har beslutat om 1000kr/år för något som gagnar de som bor på gården och främjar gemenskapen. Det är anordnat i år en mycket uppskattad grillfest på Snödrivan och i fjol var det surströmmingsfest på Snödroppen. Prata ihop er några grannar och bjud in till fest!

 

 

Alla önskas en mycket trevlig och skön sommar!