Nyheter anslaget i anslagsskåpen 230126

27 januari 2023

BRF Björkskatan         

Informerar!!!                                            2023-01-25

 

·       Telenor-avtalet. Det har ägt rum ett möte med Telenor 20/1 där Telenor gick föreningen krav till mötes. Boende kommer att få lämna sin anmälan, om brister förekommer i leveransen, på ett lättare sätt än den via Telenors kundservice. Nu har föreningen en kontakt in till Telenor som hanterar våra ärenden. Telenor kommer att kontrollera föreningens bredbandsnät med tillhörande utrustning. Inom kort får ni möjlighet att lämna er anmälan. Mer information kommer. Det är av vikt att man då anmäler så vi kan få bukt med problemen. Vi förstår att idag råder det ett stort mörkertal då man tröttnat på Telenors kundservice.

 

·       Kommande vår kommer alla de gemensamma förråden (husförråd i källare och fd soprum vid entré) att rensas. Boende uppmanas att tydligt märka (redan nu) sina ägodelar som ska vara kvar och göra det lätt att förstå vad som skall vara kvar. Omärkt kommer att kastas. Detta då de flesta förråd är överbelamrade med ”skräp” sedan länge.

 

·       Altaner kommer att besiktas under våren. Detta på förekommen anledning av att det byggs utan att uppfylla det regelverk som finns i föreningen. Regelverk finns att läsa på föreningens hemsida under Boendeinformation.

 

·       Föreningen har av PostNord ålagts att flytta nuvarande brevlådor från lägenhetsdörrarna till kluster utanför gårdsytorna. Det har beslutats i samråd med PostNord att postboxar placeras på fyra ställen på föreningen. Arbetet ska vara klart innan oktober 2023. Tidningen kommer fortsättningsvis att delas ut vid bostaden. De som behöver posten till dörren ansöker om utdelning hos PostNord.

 

·       Arbetet med vår utemiljö går bra. Det är i slutskedet att ta fram ett gestaltningsförslag på hur våra gårdar kan komma att se ut. Styrelsen träffar den konsult som hjälpt styrelsen med arbetet inom kort. Vid ett senare skede kommer alla medlemmar få ta del av förslaget.

 

·       Ombyggnationen av våra elmätare har påbörjats. Assemblin är de som utför arbetet. Första tiden görs förberedande besiktningar och uppmärkningar. När arbetet med själva bytet av mätare påbörjas erhåller varje lägenhet, en vecka innan, en information. Tänk på att även om det inte är aviserat om strömavbrott i ditt hus, kan det förekomma strömavbrott under projekttiden. Strömavbrotten kan vara upp till 4 timmar. Arbetet kan gå fortare. Ombyggnationen beräknas vara klar till den sista april. Under strömavbrott fungerar inte bredband och Tv. Även tvättstugor påverkas. Blir det strömlöst under tvättpasset är det bara vänta tills strömmen slår på och öppna maskinen eller starta om.  

 

·       Under mars månad bjuder trivselgruppen in medlemmar till soppmiddag i kvartersgården. Närmare information anslås en tid innan genomförande.