Årsstämma den 12 juni

10 maj 2023

Brf Esplanadens årsstämma 2023 äger rum den 12 juni och lokalen blir den här gången Clarion Hotel Umeå, alltså nya hotellet vid älven. Förutom de sedvanliga ärendena - årsredovisning, val av styrelseledamöter etc – kommer stämman den här gången även att få ta ställning till frågan om framtiden för garaget. Frågan om garaget har varit föremål för juridiska processer i mer än 15 år och börjar nu närma sig ett avgörande. Ett material som kortfattat redogör för de turer som hittills varit, nuläget och tänkbara handlingsalternativ kommer att delas ut till medlemmarna i samband med att årsstämmohandlingarna distribueras i slutet av månaden.

Årsstämman kommer också att få ta ställning till ett förslag till reviderade stadgar för brf Esplanaden. Föreningen tillämpar HSB:s normalstadgar, dessa har nu omarbetats i vissa delar och styrelsen har beslutat att föreslå stämman att anta de nya stadgarna. Ändring av stadgarna kräver beslut på två stämmor, vilket innebär att ifall årsstämman beslutar att anta de nya stadgarna så blir det en extrastämma efter sommaren för att bekräfta beslutet.

På grund av de kärvare ekonomiska tiderna har styrelsen beslutat att ställa in den sedvanliga middagen i samband med stämman. I stället kommer det att serveras kaffe och smörgås.