Husbrev 2 2018

25 september 2018 Så här mitt i sommaren är mycket i föreningen lugnt. Vi har fortfarande ett uppehåll i öppettiderna för kontoret och det gäller mellan veckorna 24-33. Vi hoppas att alla får njuta i den sommarvärme som nu bjuds!

 

 Vår förening

Föreningen tackar för hjälp vid städdag som genomfördes i slutet på maj. Det är viktigt att vi hjälps åt att ta hand om våra utrymmen och ytor. Lars Vestin, 42a, har tagit på sig att klippa gräs under denna säsong och kan mycket av det praktiska i föreningen vilket vi är tacksamma för. Styrelsen har som mål att använda föreningens anslagstavlor i första hand för nya anslag, dessutom kommer vi under året att påbörja uppdatering av föreningens hemsida. Har enskilda medlemmar synpunkter eller önskemål så välkomnar vi meddelanden till styrelsen för åtgärder. Använd kontorets brevlåda eller maila till flickskolanbrf@gmail.com

 

Uthyrning gästrum och gårdscafé

Ansvarig för föreningens uthyrning är Karin Johansson Hallin. Kontakt kan ske på flera olika sätt om du önskar hyra rummet.

070-228 51 50

karin.hallin@teliacompany.com

flickskolanbrf@gmail.com

 

Under sommaren gäller fortfarande kontant betalning. Från och med v.34 kommer uthyrningsavgift att läggas på HSB-faktura.

 

Information

Något för er medlemmar i vår förening

-        Vi har under vår och försommar försökt finna hantverkare som kan åtgärda nödvändiga målnings- och underhållsarbeten. Styrelsen fortsätter med det efter sommaruppehållet.

-        Garaget ska städas under hösten och det kommer att anslås i god tid då bilar behöver flyttas. Henrik Nilsson arrangerar.

-        Vissa sopkärl har bytts ut mot rena för att hålla soprummet fräscht. Vi hjälps åt med vad vi slänger i soprummet så vi kan bibehålla god ordning. Stora emballage och sådant som passar bättre på återvinning ansvarar vi själva för att föra bort.

-        För allas trivsel hjälps vi åt att plocka upp eventuellt skräp från innergården och undviker att rasta hundar där. Tvättstugan, bastun, verkstaden och andra utrymmen som du använder lämnas i god ordning och städade.

-        Avgifter andrahandsuthyrning. Från och med 2018-05-17 tas en avgift på 3600 kr/år ut vid andrahandsuthyrning. Avgiften läggs på hyresavin. Förfrågan om andrahandsuthyrning lämnas till HSB och behandlas av styrelsen enligt stadgar.

 

Om det händer något

Vi har avtal med HSB fastighetsservice för felanmälan och akuta reparationer.

Ring HSB jouren tel 0770-330050

Berör åtgärden något inom bostadsrätten tillfaller kostnaden för åtgärden bostadsrättsinnehavaren. Om jouren används helger eller utanför kontorstid blir kostnaden generellt högre. Var noga med att be den som åtgärdar felet beskriva var felet sitter.

 

Kontakt

Måndagar jämna veckor kommer kontoret att vara bemannat av styrelsen, undantag helgdagar. Då är medlemmar välkomna att besöka oss. Sommarstängt vecka 24-33.

 

Styrelsens medlemmar är i stor utsträckning förvärvsarbetande vilket medför att vi har möjlighet att behandla ärenden och ta emot förfrågningar med hänsyn till detta.

 

Vill du lämna frågor eller förslag till styrelsen, finns det flera sätt.

1.     Maila eller SMS till styrelse, ordförande eller vice ordförande

2.     Lämna din förfrågan i brevlådan utanför kontoret

3.     Besök kontoret på öppettider

4.     Ring ordförande eller vice ordförande och lämna ett meddelande om vi inte kan svara

 

Styrelse, flickskolanbrf@gmail.com

Ordförande, Per Högström, perhogstrom@me.com, 072-5390600

Vice ordförande, Anders Carlsson, andersc919@gmail.com, 070-3519987